torsdag 28. oktober 2021

Eline Nesheim med fem harde ruter på en måned


Eline Nesheim har hatt en ellevill måned når det gjelder harde bestigninger. Med tre 8a+ ruter, en 8a og en 7c+/8a har hun i praksis på en måned gått flere harde ruter enn andre svært gode norske klatrere  har gått i hele år tror jeg. Eline har i sin år som aktiv klatrer hatt Bergen som base, men nå har hun flyttet tilbake til hjembyen Tønsberg med sin to år gamle sønn, hvor hun jobber som ruteskruer mens hun venter på turnustjeneste som lege. 

Fire av rutene er på Bergflødt i Lier, Signe G. Krimpen (8a+), Mari flyfly (8a+), og Nytt liv (oppgradert til 8a+), samt Pil og Bue i grenselandet mellom 7c+ og 8a. På Hvarnes har hun gått Fjellgorillaens rike (grad 8a). 

Dermed har hun hatt en imponerende retur til hard sportsklatringetter fødselen. Hun klatret riktignok Le Coq sportif (grad 8b) på Hvarnes også. 

Det er norske kvinner som har klatra hardere i år, med Sunnova Øvre-Eide som gikk sin 8b+ som 16 åring og flere som har gått ruter på niertallet som Tina Johnsen Hafsaas, Andrine Skilbrei og flere. Men såpass mange ruter rundt niergraden tror jeg ikke det er så mange andre kvinner som har gjort, og det er ikke så mange uansett kjønn som kan matche høstens bestigningsliste for Eline. 

Hun tidligere gått flere 8b-ruter og en 8b+, i Siurana i Spania, og fikk så sent som høsten 2019 tredjeplass i NM ledklatring. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar