lørdag 21. mai 2022

Superhelgen med 3. plass for Ingrid Kindlihagen og 5. plass for Thilo Schröter i Europacupen

19 år gamle Ingrid Kindlihagen tok den andre norske pall-plasseringen i en internasjonal buldrekonkurranse siden Hannah Midtbøe tok bronsje i EM i buldring i 2008. Dette er en bra framgang med en 13. plass og en 10. plass i de to forrige Europacupene. 

Thilo Jeldrik Schröter tok kanskje også en av de beste norske buldreprestasjonene i en internasjonal konkurranse med en like sterkt 5. plass.

Tilsammen er dette en av de få gangene hvor Norge både har markert seg med herre og kvinne i finale i samme konkurranse. Leø Bøe kom også til semifinalen, så det var en sterk buldrehelg samlet sett. 

Sunniva Haave kom på 28. plass og Regine Storå kom på en svært solid 32. plass, en veldig god framgang fra de siste konkurransene. De to danskene kom lengre bak, og det var de eneste nordiske kvinnene som deltok. 

Ørjan Rødland Vaage kom på 43. plass, bak et par dansker og en finsk klatrer og foran den eneste svenske klatreren som deltok. 

Europacupen er blitt konkurransen for de nest beste utøverne, som ikke deltar i verdenscupen som litt tilfeldig går samme dag i Salt Lake City. Så det er litt vanskelig å sammenligne nivået, siden flere av de europeiske landene sender 2-3 utøvere fra hvert land maks. De som klatret ganske likt med Thilo har også som han plasseringen inn mot semifinale eller litt under i verdenscupen. De som Ingrid konkurrerte mest med har også gjort det bra i verdenscupen, så kanskje et tilsvarende nivå der.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar