tirsdag 21. juni 2022

Ola Vekve (14 år) leder grad 9 i Julsundet


Ola Vekve fra Molde har ledet Blodig alvor (grad 9) i Julsundet utenfor Molde, samme året som han har fylt 14 år.  

Jeg tror det er den yngste bestigningen av graden i Norge, men er åpen for innspill om noen er glemt. Det har vært flere 14 åringer som har gått opp til 9-/9 og flere 15-åringer som har gått både 9 og 9/9+. Men i forbifarten finner jeg ikke andre på hans alder på denne graden. 

Ola Vekve har klatra bra i flere år både ute og inne, og markert seg som en av de beste i 08-klassen, finaleplass i yngre junior i den siste norgescupen, og med blant annet seier i den nasjonale buldrekonkurransen på Lillehammer sent i fjor. Som de fleste andre sterke unge uteklatere har han klatrende foreldre, med en far Thomas som førstebesteg 8c som 47 åring med forlengelse av Blodig alvor. I diskusjonen om allsidighet eller tidlig spesialisering, så kan det være interessant at har han markert seg regionalt både i turn og alpint. 

Blodig alvor er førstebesteget av Molde-legenden Pål Benum Reiten i 1995, som den første i Møre og Romsdal, og det har aldri vært stilt spørsmålstegn ved graden. Den yngste til nå på ruta er vel Sindre Sæther da han var 16-17 år, og Leo Bøe dro til med en imponerende on sight samme dag han vant norgescupen i Molde høsten 2020. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar