onsdag 28. desember 2022

Leo Ketil Bøe går tredje 8c+ i desember, Eline Nesheim enda en 8b

Det klatres bra også i romjula: 

Leo Ketil Bøe har gått Fabela, grad 8c+, i Santa Linya i Katalonia i Spania. Dette er den tredje ruta på graden han har gått i desember på sitt vinteropphold ved denne tradisjonsrike klippen for norske toppklatrere. Så vidt jeg kan se er dette andre norske bestigning etter at en ung Magnus Midtbø gikk den i 2008. 

Han er ikke alene om å støte hardt Eline Næsheim har tatt juleferie i Spania, og logger på 8a.nu at hun har gått ruta La Poten, grad 8b, i Villanueva del Rosario sør i Spania. Dette er hennes fjerde rute i år på grad 8b eller hardere. 

I løpet av desember har også norsk klatring fått en ny klatrer på 8c-graden. Daniel Løvaas har logget ruta Still Alive med grad 8c, på klippen Ulassai i Italia. 


2 kommentarer:

  1. Tredje, Sindre har og vært opp der en del ganger. Forlengelsen, la Fabela pa Enmienda, var den første 9a`n han gikk i sin tid. Mener det er bilde av Sæther på den i Krimp ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for god oppdatering. Burde sjekka mot Krimp-artikkelen din, den er jo den beste oppdateringen av alle de harde norske bestigningene i Spania i disse årene

      Slett