lørdag 29. juni 2024

Endelig: Tidsskrift for Norsk Alpinklatring 2024 med fokus på alpin skikjøring



Norsk Tindeklubs årlige Tidsskrift for Norsk Alpinklatring er endelig ute med 2024-utgaven, og som vanlig er de veldig solide bidrag og bestigninger. Dette er 14 gang denne tykke og vakre oppsummeringen av det siste alpine året blir utgitt av Tindekluben. Jeg er selvsagt inhabil som redaksjonsmedlem i disse årene, men det er rett og slett noen veldig vakre bilder og beskrivelser i årets utgave: 

Årets høydepunkt for meg er Kjersti Herviks intervjuer med de spennende og reflekterte skinedkjørerne som har videreutviklet alpin fjellferd i Norge med dristige og vakre linjer ned store norske fjell. Det er spesielt det sterke miljøet i Tromsø som har preget denne utviklingen, og som preger intervjuene i boka med Thea Røhme, Krister Kopola, Eivind Jacobsen, Merrick Johnston, Finn Hovem og den mest kjente av dem Nikolai Schirmer. Disse er verd prisen alene. 

Det er også flere solide bidrag som får fram at det fortsatt gås flotte nye ruter i Nord Norge, med artikler fra både Reka og Stetind. Og ikke minst den imponerende vinterbestigningen av Rulten, og med et flott forsidebilde, fra Stian Bruvoll og Chris Wright med grad opp til M7 på de 600 meterne og en minst like imponerende hard førstebestigning av de samme teamet på Klokktinden. 

Det er også en et viktig historisk intervju med Eva Selin om de mange tøffe rutene hun og Anders Lundahl førstebesteg i nord og sør i Norge på 80-90 tallet, en rekke prestasjoner som kanskje ikke ble verdsatt og respektert nok da de skjedde og lett kan bli glemt hvis det ikke hadde vært for redaktør Eivind Hugaas gode gravearbeid og intervju. 

Ellers flotte bilder og rapporter fra utenlandsturer i Patagonia, Grønland, Yosemite med The Nose på en dag, og fine og inspirerende turer i Hurrungane, Kjerag og andre steder. Har du fine alpine bidrag, så starter snart arbeidet med å lage et nytt årstidsskrift, så det er bare å dele på godbitene. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar