onsdag 6. mai 2009

Den nye avishverdagen

Søndagsutgaven til Drammens Tidende forsvinner etter 7. juni, vedtok styret torsdag. Nå gjenstår det å vise at vi lager en bedre lokalavis de andre seks dagene.

Det har ikke vært lett å oppgi søndagsutgaven. Vi har jobbet hardt for å gi dere avis hver morgen i åtte år. Men søndagsutgaven har hatt utfordringer fra starten.
  • Den er dyr å lage.
  • Annonsørene har ikke vært interessert.
  • Den blir mindre lest.
Feil prioritering. Nå gjør finanskrisen at inntektene synker kraftig. Da er det ikke riktig å bruke så mye på å utgi søndagsutgaven, det kunne svekket produktet på grunn av andre kutt. Nå kan vi heller bruke ressurser på å komme nærmere og være viktigere for leserne i hele regionen de andre dagene i uka.
Siden vi offentliggjorde dette mandag har det kommet reaksjoner. Noen har vært uenige i beslutningen, blant annet journalister og typografer i Drammens Tidende. Men mange har også gitt uttrykk for at de forstår prioriteringen.

Reaksjoner. De tydeligste reaksjonen har kommet på to områder. Det ene er at vi ikke endrer prisen, fordi vi i stedet styrker avisen de andre dagene med primært flere lokale nyheter. De siste årene har helgetilbudet fredag og lørdag blitt kraftig rustet opp, og det har skjedd uten ekstra prisøkning fordi annonseinntektene har økt. Med seks dagers avis i uken vil avisen koste det samme som mange andre store aviser, under åtte kroner dagen.

Mer lokalavis. Jeg er også utfordret før og etter dette vedtaket fra lesere som vil ha bredere dekning av lokalmiljøene på nyheter, kultur og breddeidrett. Heldigvis er vi enige om målet – vi skal være best på nyheter fra alle lokalsamfunnene og for hele regionen. Vi skal endre oss i den retningen uansett, men frafallet av søndagsutgaven gir oss anledning til det fordi vi ikke kutter i antall nyhets- og kultursider.

Mange mediehus står foran tøffe kutt. Vi har også strammet inn, men ved å kutte søndagsutgaven kan vi likevel fokusere på å ta bedre vare på lokalsamfunnene og leserne våre.

Brev til leserne i Drammens Tidende, lørdag 2. mai

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar