søndag 8. juli 2012

Adam Ondra onsighter 8c+ og går 9a+ i Flatanger-hula

Ondra gikk en ny rute i den store hula som er gradert til 9a+ eller 9b, som gjør den til den klart vanskeligste i Norden og en av de vanskeligere rutene i verden. Det er noen få gradert 9b. I tillegg onsightet han Odins øye, grad 8c+, som var den nye ruta som ble satt opp i forbindelse med klatrefestivalen for to uker siden og som ble gått av Ethan Pringle under festivalen.
Kilde for disse prestasjonene er 8a.nu.

Her er et sitat fra Ondra i anledning besøket til 8a.nu: "I just might come back here for the next ten years. It is the perfect summer destination. The cave is just filled with the best piece of rock and sequences you can find on the best boulders in Zillertal. I am thinking of bolting a new much harder line or maybe I will first check out some of the even bigger caves in the area.

Dermed kan verdens beste sportsklatrer kanskje få flere turer til Norge og Norden enn de ukene han bruker her nå i sommer.
Som blogget om før så har han allerede gått en ny 8c+ på Kvam i Sogndal og en 8c+ i Granittgrottan i Bohuslän en våt dag (det er noen av dem der om dagen, dessverre).

Han har også repetert norges hardeste bulder til nå, Blood redemption i Matre, som Magnus Mditbø har gått og gradert 8C. Ondra gikk en litt annen start, ifølge rapportene, og graderte den 8B+ ifølge Norsk klatring.

Og han har sikkert gjort mye annet fint også.

2 kommentarer:

  1. Noen som vet hva han gjorde på Hell? Eller hva som skjer videre i Flatanger? Noen trønder-bloggere som oppdaterer?

    SvarSlett
  2. Les www.flatangernytt.no Kommer et intervju med Adam Ondra der!

    SvarSlett