onsdag 11. juli 2012

Adam Ondras nordiske bestigningsliste

I disse dager henger verdens beste sportsklatrer Adam Ondra opp-ned i Hanshelleren på Flatanger for å borre opp og forhåpentligvis gå verdens hardeste sportsklatrerute i den lange og bratte hula som er i ferd med å bli unik i klatreverden. Ingen andre har gått flere av de hardeste rutene, så han vet hva som som må til.

Han har også lagt inn på sitt scorecard på 8a.nu de andre rutene han har gått på besøket i Norge og i Granittgrottan de siste par ukene. Noe er selvsagt allerede blitt publisert her og på 8a og Norsk klatring, og fulgt opp av en hel klatreverden. Det gjelder spesielt førstebestigningen av monsterruta som Magnus Midtbø borret opp, og som ble en 55 meter lang 9a+/b som nå er kallt Thors hammer. I tillegg kommer onsightene av de to 8c+ rutene Odins øye og Nordic Flower.
Han gikk også forlengelsen av ruta Tungt Møblert, som han graderte 8a+ og mener er en mer naturlig avslutning av ruta.

Kvam:
Som kjent har han også gått en ny 8c+ på Kvam, Leoline extension, og repetert Fraulain (grad 8c),

Granittgrottan
I Granittgrottan har han som kjent og med video gått en ny 8c+ rute, Be Mye Guesst, som strengt tatt er et buldreproblem på toppen av en 6- rute. Ifølge scorecardet har han også gått en ny 8c, Southpaw, i Grottan.

Han har også klatret på Ekne, Hell og Loven.
På Ekne gikk han en ny rute, Asterix and the vikings, 8a+ eller kanskje 8b. Han repeterte også onsight areten gradert 8b+, som Gudmund Grønhaug har gjort.
På Hell onsightet han en 8a+, men uten å oppgi hvilken. Ifølge ryktene, og ikke ta det for mer enn det, så falt han på det siste harde flyttet på 8c-ruta Flykræsj.

På Loven sightet han også feltets hardeste rute, gradert 8a+, og lovpriste kvaliteten på klippen: "this crag is insanely good! Unfortunately too blank sometimes..."

Sånn, det var vel litt mer info takket være Ondra og hans scorecard på 8a.nu for de største nerdene som gjerne vil ha oversikt over hva verdens beste klatrer har bedrevet tiden med den siste tiden i Norge og Bohuslen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar