fredag 28. september 2012

Tenåringen Tina favoritt til sitt tredje nordiske mesterskap

Tina Johnsen Hafsaas står fram som favoritten blant kvinnene til helgens nordiske mesterskap på Klatatredomen. Hun kommer rett fra sin nest beste plassering i verdenscupen i Puurs med 22. plass, med en begynnende forskjølelse skriver hun på bloggen. Nå er hun frisk, og den store stjernen Matilda Söderlund klatrer verdenscup i Atlanta i USA. Tar hun seieren i helgen, får hun sitt tredje mesterskap innen hun er 18 år. Når Søderlund er borte, er nok to potensielle norske klatrere Maria Davies Sandbu og Hannah Midtbø de sterkeste konkurrentene sammen med en av de finske klatrerne som tok sølv i Stavanger ifjor.

Magnus Midtbø vant i fjor, og ville vært en selvfølgelig favoritt hvis han naturlig nok ikke hadde prioritert verdenscup i Atlanta. Magnus skal både kjempe om en pallplass i verdenscupen sammenlagt etter flere sterke plasseringer tidligere i våres, og er garantert ute etter å revansjere to sure nesten-finaler i VM og verdenscupen som fulgte sist helg.

Siden det ikke er offentliggjort noen deltakerliste, så er det ikke lett å ha noen synspunkter på mulige vinnere. Bak Magnus kan både John Henry Nilssen og Jakob Heber Norum vinne hvis de deltar, for ikke å snakke om Sindre Sæther som kom på pallen i fjor. Magnus Høgstrøm og Geir Søderin er to sterke svenske kandidater som også har prøvd seg i verdenscupen. Og deltar den svenske veteranen Tomi Nytorp som tok sølv ifjor, så vil han kanskje være favoritt etter å ha besteget 9a i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar