mandag 10. september 2012

Onsdag starter disse seks i VM

VM i Paris starter onsdag, og det har aldri vært flere norske med i VM
I herreklassen er selvsagt Magnus Midtbø det store norske håpet. Fjerdeplass i fjor, fjerdeplass i verdenscupen. God for pallplass og på en god dag kan han bli en vinner. Men det blir hardt i møtet med Adam Ondra og alle de andre toppklatrerne.
Jakob Heber Norum vil få et tøft møte med seniorklassen, men han har blitt en dreven juniorklatrer som overrasket alle med sin flotte fjerdeplass i den yngste juniorklassen ifjor. Litt tyngre i den mellomste juniorklassen i år, men en spennende utvikling.
John Henry Nilssen deltar i sin andre internasjonale konkurranse, og blogget om sin første konkurranse forrige måned.

Hannah Midtbø som gjør comeback etter et opphold på konkurransefronten, har etablert 8c som den nye kvinnegraden i Norden, og vunnet dws-konkurranser. Så det blir spennende om hun klarer å etablere seg bra på ledklatring igjen, og kan følge opp sin utrologe tredjeplass i EM i buldring for fire år siden. Tina Johnsen Hafsaas konkurrerte mot flere av de beste kvinnene i Junior-VM forrige måned i Singapore, hvor hun fikk syvendeplass. Hun leder overlegent Europeiske ungdomscupens juniorklasse. Hun har garantert mål om en semifinaleplass, slik hun også klarte i sist verdenscup. Bare at hun er tilbake på nivået er et imponerende comeback med tanke på at albuen gikk ut av ledd for et år siden og satte henne utenfor klatringen i flere måneder. senest for noen dager siden tok 7. plass i junior-VM..
Maria Davies Sandbu har gjort flere gode internasjonale konkurranser, og fikk 16.plass i verdenscupen for et år siden, og kan også kjempe om en semifinaleplass. I vitner gikk hun 8c i Spania. Nå er sommeren tilbrakt med hard buldring i Rocklands, så det blir spennende å se hvordan formen blir.


Her er forøvrig en video av en av Magnus sine konkurrenter, Frankrikes beste konkurranseklatrer Romam Desgranges, som trener fram mot VM i Paris. Han er helt åpenbart inspirert av Magnus sine prestasjoner og Magnus sin treningsvideo - som har vært den første og mest sette video av treningen.

1 kommentar:

 1. Litt ortografisk pirk:
  Romam Desgranes skal være
  Romain Desgranges.
  (Klarte ikke la være..)

  Ellers takk for fin oppsummering!

  SvarSlett