torsdag 8. november 2012

Favorittene og duellene til helgens NM

Påmeldingsfristen til NM i Stavanger gikk ut i går, og selv om påmeldingslisten ikke nødvendigvis er komplett ennå, så ser det ut til å bli en spennende konkurranse med de fleste av de beste. Totalt er det 72 påmeldte.

I kvinneklassen står det mellom Tina Johnsen Hafsaas, med en fersk fjerdeplass i Junior-EM og Maria Davies Sandbu, som så sent som et år siden hadde gode verdenscupresultater og har ledet 8c i Spania. Det kan også bli spennende å se om Anine Eriksen klarer å omsette sine gode 9- bestigninger til konkurranseklatring.

I herreklassen er Magnus Midtbø den åpenbare favoritten. Han deltar i denne konkurransen mellom 5. plassen i verdenscupen i Japan og den siste verdenscupen i Kranj senere i november. Så blir John Henry Nilssen og Jakob Heber Norum de mest aktuelle pallkandidatene. 16 deltakere gjør at herrer senior er den største klassen.

Flere av de beste juniorene deltar i seniorklassen, så det er en ganske åpen konkurranse i kategorien eldre gutter. Brage Birkelund Olsen vant den siste norgescupen i klassen for et par uker siden, men da deltok ikke Henrik Farstad. Eldre jenter er jeg usikker på, men Jorunn Rennan fra Gjøvik kan være den sterkeste kandidaten.

I den yngste klassen er det to favoritter.
Martine Limstrand fra Bodø stiller opp i yngre junior, kommer rett fra den europeiske ungdomscupen og er nordisk buldremester, og vil nok dominere den like mye som ifjor.
I yngre gutter er favoritten Jon Pål Hamre fra Trondheim. Han vant sist norgescup, og deltok i Europeiske ungdomscupen sist helg. Jonas Reinertsen fra BRV er den lokale kandidaten til en topplassering.


1 kommentar: