fredag 16. november 2012

Fem norske i sesongens siste verdenscup.

Med fem deltakere i en verdenscup tror jeg aldri det har vært flere norske klatrere med i en slik konkurranse.

Magnus Midtbø ligger på 8. plass sammenlagt i verdenscupen før årets siste konkurranse i Kranj i Slovenia lørdag og søndag. Han har allerede to fjerdeplasser og to femteplasser, men også tre konkurranser utenfor finalen og en han ikke deltok i.
Tina Johnasen Hafsaas kommer også fra en fersk NM-seier, og vil vel primært ha som mål å etablere seg i semifinalen. Som 18-åring er hun uansett blant de yngre deltakerne på det nivået.

Maria Davies Sandbu deltar i konkurransen. Hun kom til semifinalen og en imponerende 17. plass for et år siden på den samme veggen. Hun er blitt heltidsstudent, og det er spennende om hun klarer å beholde den imponerende rute- og konkurranseformen fra sist høst og i vinter da hun ble den andre norske kvinnen til å klatre 8c.

Det er to landslagsklatere til med i konkurransen som også kommer rett fra et NM hvor ikke alt gikk etter planen.

Jakob Heber Norum er med i en av sine første seniorkonkurranser, og har sikkert lyst på en bedre opplevelse enn i den andre kvalikkruten i NM, hvor han falt av første flytt. Shit happens, også for landslagsklatrere. John Henry Nilssen var den eneste ved siden av Magnus Midtbø som faktisk klarte den vanskelige kvalikkruta i NM av grad 9-, men traff ikke på det buldrede flyttet som stoppet alle unntatt to NM-finalister.

Det internasjonale sportsklatreforbundet er blitt flinke og streamer hele greia fra 8.45 lokal tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar