søndag 11. november 2012

Magnus og Tina vant NM (igjen). Og sølvsjokk.

Magnus Midtbø overbeviste stort da han toppet finaleruten på NM i Stavanger. Tina Johnsen Hafsaas vant like overbevisende sin finalerute, selv om hun ikke kom helt til topps. Men den store overraskelsen var Jan Eivind Danielsen, som var den eneste etter Magnus som klarte å holde igjen på en vanskelig catch. Som småbarnsfar i 40 årene med tre turer på tau i år var det overraskende for ham selv og andre, og det var bedre enn han noensinne klarte som aktiv konkurranseklatrer for omlag ti år siden. Ruteskruerne skal nok ha litt av æren for det resultatet.

John Henry Nilssen ble nummer tre, og han falt på det samme stoppflyttet som tok knekken på resten av herrefinalen. Det ene flytet stoppet seks av finalistene. Jan Eivind Danelsen var den første av finalistene som klarte å holde fast i et tak etter dette cruxet. Så han bekreftet sitt sterke og litt overraskende resultat fra kvalikken.

Kvalifiseringen ga noen uventede finaleresultater, men det var også en ganske vertikal og cruxete andre kvalfiseringsrute som stoppet de forventede finalistene Jakob Heber Norum og Tarjei Hamre. Til gjengjeld gikk den lokale småbarnsfaren og buldreren Jan Eivind Danielsen inn på en overraskende tredjeplass etter kvalikken, mange år etter at han sluttet å konkurrere aktivt.

For kvinnene var det også et cruxflytt litt lengre opp i ruten som stoppet de tre nest-beste deltakerne. Bare Tina kom forbi dette punktet som stoppet Maria Davies Sandbu, Ragnhild Eriksrud og Anine Eriksen.

2 kommentarer: