lørdag 8. desember 2012

Eiliv Ruud: Minneord og noen bestigninger

2012 startet som et forferdelig år for norsk klatring med to dødsulykker, og vi mister også en markant klatrer på slutten av året. Eiliv Ruud omkom forrige uken i basehopping i Arizona, som flere meldte denne uken,

Her er et minneord fra en som kjente ham på Alpinist.no 

Jeg kjente ikke Ruud, så jeg syns ikke det er riktig å skrive noe personlig om ham. Men jeg samlet en liten oversikt over bestigninger han har vært med på. Han har markert seg det siste tiåret med mange respektable bestigninger. Dere som kjente ham godt og som sørger nå, får ha meg tilgitt at det blir litt distansert.

Eiliv Ruudvar tindeveileder og tilhørte miljøet i Romsdal, der det er flere som har holdt på med basehopping i Romsdal og mange andre steder.

Ruud har gjort førstebestigning og flere ruter i Alaska i Ruth Gorge, slik det er omtalt i denne artikkelen i Alpinist av Nils Nielsen. De samme to klatret også Grande Jorasses nordvegg, den slovenske ruten til Croz for de som er kjent.

Ruud har gjort mange førstebestigninger på is. Her er en rapport fra Alpinist.no fra en imponerende førstebestigning i Sunndalen. 

Her er en av omtalene fra førstebestigningen av den lange og bratte og kjente fossen De syv søstre i Geirangerfjorden.

Her er en oppdateringer over nye isruter i Romsdal de siste årene, som viser noen av Ruuds mange bidrag på det området. 

Det er sikkert mye mer, men dette er noe av det som er registrert. Er det mangler her, så er det bare å sende inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar