tirsdag 4. desember 2012

Videotrailer til klatrefilm fra Norge

En gjeng gode klatrere fra utlandet kommer snart med en film om sin klatring i Norge. Traileren her har video av klatring på naturlige sikringer i Profil-veggen i Jøssingfjord, hvor det er flere linjer enn ruter, og fra buldring i Gloppedalen.

Klatrerne er Oli Favresse, som har vunnet priser for sine klatreeventyr i storvegger sammen med sin noe mer kjente bror Nicolas. Daniel Jung er en av de aller beste tyske sportsklatrerne, og har vært i Norge ved flere anledninger, blant annet som invitert deltaker på Norwegian rockmaster. Her er en video fra et av hans andre besøk.

Det er morsomt hvis de har klatret noen nye linjer på Profilveggen i Jøssingfjord, en overhengende vegg på omlag 90 meter med noen tekniske ruter og noe friklatring. Jeg er usikker på hva som er gått helt i fri, bortsett fra at de kjente engelske klatrerne Leo Houlding og klatret en 8+ her den regnvåte sommeren 1998. Linjen i Profilveggen med det sykt lange hoppet tror jeg er samme linje som Robert Caspersen og flere av oss andre prøvde på også på 90-tallet. Jeg vet at andre klatrere også har vært der de siste årene, men har faktisk ikke helt oversikt hva som er gått helt opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar