lørdag 6. april 2013

Norgescup: Svenske juniorer vant herrer og ble nummer to i kvinneklassen.

Her er sendingen fra kveldens norgescup på Klatreverket i Oslo.

Lisa Maria Kvandahl vant, ikke overraskende, yngre junior foran Ingrid Helen Amundrud, begge Oslo klatreklubb.
På yngre junior imponerte to stort, og kom et langt stykke forbi de andre. Jens Kristian Amundsen fra Oslo klatreklubb (men vel egentlig fra Raufoss) kjempet seg et par tak lengre enn Leo Ketil Bøe fra Bergen Klatreklubb.

Eldre junior jenter ble vunnet av Jorunn Rennan, som vel også var den eneste som kunnenærme seg med de to beste yngre jentene. Men det skal sies at det var en norsk juniorklatrer i seniorfinalen, Martine Limstrand.

Brage Birkelund Olsen toppet ut finaleruta for eldre gutter, og der kom finalistene jevnt over lengre enn de yngre guttene. Men de yngste klatrerne skal ha ros for å ha den beste klatrestilen og teknikken, ihvertfall slik det så ut på streamen for oss som fulgte dette på distanse.

Kvinner senior hadde to som toppet ut. Den svenske juniorklatreren Katrine Amann ble slått på bedre kvalikk-resultat av Tina Johnsen Hafsaas, som virket helt ubesværet der hun toppet finaleruta.

Herreklassen til slutt var preget av veldig god ruteskruing, hvor det var jevn stigning i programmet helt til de to som toppet begge kvalikkene. Hannes Puman falt på topptaket, mens John Henry Nilssen manglet noen tak til toppen. Nå bør ikke det være noen stor overraskelse. Puman er det største talentet i Norden på herresiden siden Magnus Midtbø selv var 15. Han ble nummer to i Junior-VM i Singapore sist høst i yngre junior.
Han oppgir på 8a.nu at han trener 15-20 timer i uka, og buldret for bare et par dager siden sin første 8A. (Hvis treningsmengden høres mye ut, så tilsvarer det vel omtrent hva en  konkurranseturner i f.eks Drammen har i 10-13 årsalderen).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar