søndag 21. juli 2013

Dødsulykken på Storen den andre på ti år

Søndag 21. juli omkom en klatrer og en er sterkt skadd og fløyet ut fra fjellet. Her er allerede en rapport fra norsk klatreforbund som viser hvordan ulykken skjedde i forbindelse med en utgliding på snøfeltet på vei ned. 
Dette er den andre dødsulykken registrert på Storen siden klatreforbundet/Stein Tronstad starter sin veldig solide ulykkesstatistikk for 15 år siden. Den forrige ulykken skjedde en uke tidligere i juli, i 2013, og da også i forbindelse med retur i det relativt slake området nedenfor klatringen. Da var det en varm sommer og en stor stein som kanskje ellers satt fast i telen løsnet ved belastning og tok med en en klatrer som omkom i forbindelse med retur ned til bandet.
Ellers er det rapport om en håndfull andre ulykker på Storen disse femten årene, med noe armbrudd og ryggskader og en svært alvorlig kneskade blant annet. Flere av disse har også skjedd med utglidinger i forbindelse med returer.
Samlet sett har det vel vært en håndfull dødsfall i Hurrungane på 90- og 20-tallet så vidt jeg husker.
Og endel andre ulykker, inkludert min egen kronisk vonde ankel fra et beinbrudd en vintertravers på Skagastølsryggen tidlig 90-tall. Så det er et utsatt fjellområde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar