lørdag 6. juli 2013

Mørkets hjerte: Bratte naturlige ruter i Bohuslän. Inkludert Caspersens siste


Robert Caspersen gikk lørdag kveld en ny naturlig sikret 8+ rute på klatrefeltet Mørkets hjerte i hjertet av Bohuslän. Robert har kalt ruta Apocalypse Nå, i tråd med temavalgene på veggen. Dette er den fjerde ruta på veggen. Veggen ligger i skogen innenfor Staxeng gård, inn fra veien mellom Hallinden og Häller. I motsetning til nesten alle andre felt er det østvendt og bratt. Det betyr at den kan være sval og i skyggen på sommerdager.
Feltet har blitt utviklet for tre år siden, men det har ikke vært så mange ruter som er gått. Både fordi rutene er tunge og fordi tett skog inntil veggen har gjort at det har vært fuktig og tørket sent. Nå er skogen felt, og det er helt andre forhold på feltet.

Her er en fersk fører og bilde for området i Sverigeføraren, lagt inn av Jappe Pålsgård nå i helgen. 

Her er en fører for klippen på nettsiden Sverigeføreren, som også gir forklaring på tilkomst

For øyeblikket er det dermed fire ruter på feltet som er gått med den siste Robert gikk i dag, og det er 5-6 opplagte linjer til og kanskje noe buldring.Feltet er 12-15 meter høyt
Rutene så langt fra venstre til høyre.
- Mulig barnerute, nylig rensket.
- Kristinas prosjekt, 8- eller 8. Overheng inn i dieder  til venstre på feltet.
- Kongo, 8+, Geir Arne Bore, 2010. Bratt start inn i riss som går svakt mot høyre.
- Første krets, 7+/8-, Jan Pålsgård, 2010, tydelig formasjon svakt mot høyre og rett opp.
- Andre krets, prosjekt rett opp fra 1. krets.
- Apocalypse Nå, 8+, Robert Caspersen, 2013. Vegg og så risssystem svakt mot høyre. Står omtalt som Øysteins prosjekt i Sverigeføreren.
- Prosjektriss
- Ullared, 8-, Ulrika Tiegs, 2011, tydelig bred sprek og off-width.
- Prosjekt riss.

Tilkomst: Litt krevende å finne, bra forklart i Sverigeføreren eller å bli med noen kjentfolk. Men en slags forklaring: Kjør fra Hallinden mot Brodalen, ved busstopp Staxeng kjøre til høyre over jernbanelinje og forbi gård og drivhus, rund et par svinger. I en bakke liten innkjøring til venstre hvor det er plass til 2-3 biler (før gård og svær overhengende klippe for de som virkelig vil prøve seg på noe mørkt og grisehardt. Fra parkering: Gå over eng, følg skogsbilvei oppover i 300 meter, bratt på toppen, og ned på flatthogstfelt. Klippen ligger 100 meter til venstre.

(Og hvorfor så Mørkets hjerte? Klippen hadde ingen opplagte navn, men det var et veldig mørkt og fuktig sted, og det ble funnet samtidig med den dramatiske sommeren i Kongo for de to fengslede nordmennene. Så hvorfor ikke.

1 kommentar: