fredag 27. september 2013

Dugnadshelter har reboltet og pusset på Bera

Bera er et av de hyggelige feltene i sola med fine ruter på mange nivåer fra lett til middels vanskelig, og mange av dem er bolteruter. Det er ikke så mange andre felt med fine og varierte ruter på denne graden, så det er sikkert flere som vil trives der.
Nå har også mange ruter blitt pusset på takket være god dugnadsinnsats. Anders Johansen er en av de ivrige med å gjøre Klatre-Drammen til et bedre sted, og la ut følgende info på facebook i kveld:

Dugnad på Bera - oppsummering

Etter innspill fra flere helboltes nå noen mixruter, der den naturlig sikra delen er marginal del av klatringa. Med førstrebestigeres velsignelse.

Da har følgende ruter fått en ansiktsløftning (fra høyre):
Tarzan: Har flyttet toppankeret helt til toppen.
Jukan: Reboltet og konvertert til helboltet og fått klipp-inn-anker.
Lett på tå: Reboltet og konvertert til helboltet og fått klipp-inn-anker.
Korak: Konvertert til helboltet og fått klipp-inn-anker.
granholt.no: Skiftet bolt hvor henger snurret.
Drammensgranitt: Konvertert til helboltet.
FRP: Konvertert til helboltet og fått på plass ringhenger på toppen som noen hadde fjernet.

I tillegg har alle rutene fått en liten runde med stålbørsten.

Ha en fin helg!

Hilsen
Beras venner

Så det er bare å takket folka for god innsats (her jeg sitter på Kalymnos og ikke har bidratt med en puck). Bolting av miksruter er alltid et følsomt tema, men som Anders skriver så er det gjort på de rutene hvor de naturlige sikringene er en liten del av ruta. Da har det vært sett på som en riktig oppgradering av rutene ved en rebolting, slik det også har vært praktisert ved rebolting på feltene i Oslo-området og i Damtjern.
(Den eneste ruta jeg mener ikke burde blitt helboltet på denne måten er Uhyre Potent på Damtjern for noen år siden, som faktisk var en ganske tøff og utfordrende ruter hvor de naturlige sikringene dominerte klatringen selv om det var helt nødvendig med noen bolter her og der, men det er en annen diskusjon).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar