mandag 9. september 2013

Jakob Heber Norum tilbake på vinnersporet i European Youth cup i Stavanger

Den største og gledeligste overraskelsen i den Europeiske ungdomscupens stevne i Stavanger i helgen er at Jakob Heber Norum vant sin klasse Youth A. Det er den klart beste plasseringen for 17. åringen siden han overrasket alle med en sterk fjerdeplass i Junior-VM for to år siden i aldersklassen under. Han vant blant annet over svenske Hannes Puman, som er en av verdens beste juniorklatrere og som vant Junior-EM i sommer.
Nå har Jakob vist at formen har vært stigende siden han kom på niendeplass i Junior-EM tidligere i sommer. Mange av de som kom mellom han og Puman deltok ikke i helgens stevne, blant annet alle de gode østerrikske og russiske klatrerne, men det var allikevel en imponerende prestasjon mot gode klatrere fra mange andre sterke klatrenasjoner.
I gullrusen må det ikke glemmes at Thilo Schröter tok fjerdeplass, samme plassering som han tok i buldring i Junior-EM og dermed viser han en god bredde som få andre har i denne alderen.

Tina Johnsen Hafsaas tok andreplassen bak den beste franske jenta, Manon Hily. De to kniver ofte opp pallplasseringer. Tina slo henne i Junior-EM, da hun tok bronsje, mens Hily tok tredjeplassen og vant over Tina i Junior-VM i august i Kanada. Men resultatet bekrefter at de to er de nest beste konkurranseklatrerne i Europa i juniorklassen etter de to østerrikske jentene som er blant verdens beste konkurranseklatrere i år, og som ikke deltar i ungdomscup-konkurransene. Og igjen en sterk prestasjon av Tina, som nesten alltid gjør det bra i konkurranser nå.

Endre Sandø Evensen tok en syvendeplass i juniorklassen, to plasser opp fra niendeplassen i Edinburgh tidligere i år og bekrefter dermed at han er blitt en mer rutinert og sikker konkurranseklatrer. Dette var den tynneste klassen, med bare ti deltakere. Vinneren ble en franskmann som ble nummer fem i Junior-VM, foran en annen franskmann som tok fjerdeplass i Junior-VM. Så det var mange gode med i klassen.

14 år gamle Lisa-Marie Kvandahl kom til finalen og tok 9. plassen i den yngste juniorklassen i sin andre internasjonale konkurranse og en av de bedre debutene i den europeiske ungdomscupen. Det er en bekreftelse på at seieren i Junior-Nordisk sist helg ikke var tilfeldig, men at hun er det største talentet av de yngste konkurranseklatrerne i Norden for øyeblikket.

I kvinnenes Youth A var det Martine Limstrand som ble beste norske med 12. plass. Her ble svenske Kajsa Rosen beste nordiske.

Jeg var på klatretur i Bohus i helgen uten særlig dekning, og med oppmerksomheten rettet mot viktige ting dessverre, så jeg fikk ikke sett noe fra arrangementet. Men alt tyder på at den norske mesterskapsdebuten også på arrangørsiden gikk helt strålende. BRV seiler opp som en av de klubbene som virkelig tar ansvar og sørger for å bringe konkurranseklatringen framover med flere store arrangementer de siste par årene med dette, norgesmesterskapet i fjor, og vel også junior-nordisk før det. Imponerende.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar