fredag 31. januar 2014

Første norgescup i år med 91 påmeldte. Her er favorittene

Arrangørene lurer på om det er ny rekord når 91 deltakere stiller i helgens norgescup i buldring. Det er 15 flere enn i Trondheim for ett år siden.

Her er noen favoritter:

Yngre jenter junior: Lisa-Marie Kvandahl er favoritt her som så ofte ellers i en sterk klasse med 16 deltakere. Det er flere svært gode deltakere. Bergljot Jullumstrø Hansen gjorde det tross alt like bra i finalen i NM i Bodø i oktober, men tapte på dårligere kvalikk. Det er ikke mye feil som skal gjøres for at et par av de andre sterke jentene fra Oslo klatreklubb vinner. Men Kvandahl er den eneste junioren som har vist internasjonalt nivå i klatrekonkurransen, og bør ligge sterkt an.

Yngre gutter junior: Litt mer krevende å velger. Leo Ketil Bø fra Bergen klatreklubb har et lite favorittstempel foran Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo klatreklubb/Raufoss sterkt an. Jens Kristan kom på andreplass i en regional ungdomskonkurranse i London sist helg, og med litt annen dømming hadde han vunnet. Sammen med flere seire mot ett år eldre gutter er det et godt grunnlag for å vinne. 11 deltakere.

Eldre junior jenter: Martine Limstrand vil være en naturlig favoritt med sine mange seire i NC, NM og nordisk, men Sunniva Eik Haave har gjort det bedre og bedre på buldring.  Dette er den minste klassen i konkurransen.

Eldre junior gutter: Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre klatreklubb vant fjorårets norgescup og NM i denne klassen, og må tåle favorittstempelet. Men det er flere som kan utfordre ham i den store klassen med 18 deltakere, blant annet Erlend Nundal fra Gjøvik og kanskje hjemmebanen hjelper for Jon Pål Hamre fra Trondheim klatreklubb.

Kvinneklassen: Maria Sandbu er den eneste i kvinneklassen som har buldret hardt og gjort det bra i konkurraser. Hun har prioritert legestudier framfor klatring i toppklassen, Ingen av de tre beste fra NM i oktober stiller, men der deltok ikke Maria. Ragnhild Eriksrud fra Sogndal klatreklubb kom på fjerdeplass da, og kan gjøre det bra i dette feltet. 11 deltakere i klassen.

Herreklassen: Den klart største klassen med 24 deltakere. Og da deltar ikke de to første fra NM, de er på klatretur i Spania. Men Thilo Jeldrik Schröter fikk tredjeplass i NM, og ligger best an til å vinne i helgen. Men Kenneth Elvegård, fra Oslo og Sindre Sæther er alltid sterk. Martin Mobraaten og Robin Mjelle er to sterkinger bosatt i Trondheim som har buldret 8B mange ganger, og det er det ikke så mange andre deltakere som har gjort.Steffen Breivik er også en sterk klatrer.
Så uansett blir det en spennende konkurranse i Trondheim.
og de flinke organisatorene gjør som de har gjort både i NM og norgescup, de streamer konkurransen.
Den kan du se her. 
Kvalikken starter 9. Juniorfinalene starter 14. Og finalene starter 17.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar