søndag 6. april 2014

Juniorduellene løftet Norgescup på Gjøvik


Her er Lisa-Marie Kvandahl fra finalen i Gjøvik, der hun vinner yngre junior jenter.

Juniorklassene med spennende klatrere sørget nok en gang for å skape en spennende norgescup. Både de yngre juniorjentene og de eldre juniorguttene har solide klasser med flest deltakere hvor flere sterke klatrere kan vinne.

Her er resultatlisten

Her er flick-bilder fra konkurranse tatt av Thor-Henrik Kvandahl

I yngre junior jenter toppet og vant Lisa-Marie Kvandahl  fra Oslo klatreklubb foran Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim klatreklubb. Dette er en vanlig duell de siste par årene.
De to klubbene fylte opp de syv første plassene i finalen, med fem av dem til Oslo KK:

I eldre junior gutter er det også en sterk konkurranse uten noen klar vinnerfigur. Det er også den største klassen. Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre Klatreklubb Volda er den som vinner oftest, og det gjorde han også på Gjøvik foran Jon Pål Hamre fra Trondheim. Disse to var et hav foran de andre finalistene, ifølge resultatlisten.

I yngre junior er det igjen en duell som Leo Ketil Bøe fra Bergen klatreklubb vinner foran Jens Kristian Aasmundsen fra Oslo klatreklubb.

I eldre jenter junior vinner Sunniva Haave fra Oslo klatreklubb foran Jorunn Rennan fra Gjøvik klatrklubb.

I seniorklassen herrer vant Jakob Heber Norum fra Kolsås klatreklubb foran Endre Sandø Evensen fra Bergen klatreklubb. Disse to tok også sølv og bronsje i NM. Ut over disse to var de få finalister fra de siste konkurransene som deltok på Gjøvik.

Kvinner senior ble vunnet av juniorklatrer Martine Limstrand fra Bodø klatreklubb, foran Line Tveter fra Oslo klatreklubb, som jeg tror er finaledebutant.

Hvis man ser på klubbresultatene, så ble gullene fordelt på 5 klubber, og bare Oslo tok to.
Hvis man fordeler topplasseringene med tre poeng for seier, to for sølv og ett poeng for bronsje, så får vi følgende fordeling på klubbene som tok mer en en pallplassering:

Oslo 9 poeng
Bergen 5 poeng
Trondheim 4 poeng
Gjøvik 4 poeng





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar