lørdag 26. april 2014

Sjekk video når Thilo førstebestiger Oslos villeste catch og kanskje hardeste bulderHer går (tilslutt) Thilo Jeldrik Schröter den lenge etterlengdede førstebestigningen av Hestehullet, en frisk catch langt inne i Østmarka. Med grad 8A+ er den kanskje Oslos hardeste bulder (innenfor kommunegrensen), men det er litt gjetting fra min side her, men den støttes av noen av de sterkeste folka som har kjent på alternativene.

Hestehullet ligger godt gjemt, men relativt lett synlig, på grusveien mellom Østmarksetra og Mariholtet. Det store overhenget ble oppdaget tidlig på 2000-tallet da buldringen startet i Østmarka, men det er ikke gått noen buldre gjennom hele henget før denne. (Tror jeg da, det er noen år siden jeg bodde ved marka selv).

Det står litt om bestigningen nederst i denne freestyle-bloggposten til Kenneth Elvevåg, som mest handler om mange fine bestigninger når en gira Oslo-gjeng møter alle de flotte bulderne innenfor Sandnes.

Thilo har jo gått andre harde buldre den siste tiden, blant annet med sitt-starten på Blå blomster på Kambo, som han ga graden 8B.

1 kommentar: