onsdag 2. april 2014

I serien mirakuløse comeback fra skade: Eivind Nagell er i gang

Eivind Nagell har klatret Ultrafocx på led, grad 8+, på Hvalsberget utenfor Lillestrøm. Det er under to år etter at han ble svært alvorlig skadet i et bakkefall fra Bergflødt i Lier i juli 2012.
Nagell måtte hentes ut med helikopter med kritiske skader i foten etter at tauet gikk ut av sikringsbremsen og han falt utenfor en hylla og tok et langt bakkefall. Foten er nok langtfra full funksjonell, men det ser ikke ut til å stoppe Eivind fra å gå flere ruter den siste tiden, og nå altså også grad 8+ ifølge scorecardet hans på 8a.nu. . Ifjor høst gikk han grad 8, og i vinter flashet han 8- i Spania.

For de som har fulgt ham det siste året på krykker til klatreveggen på Klatreveggen og de første topptaurutene ifjor, så viser dette at man aldri skal gi opp tanken på å kunne komme i aktivitet igjen.
For Eivind, som har gått mange harde ruter på niertallet kjapt og greit før, så er nok neppe 8+ så vanskelig som for de fleste andre klatrere,og det kan nok godt hende at det blir hardere bestigninger enn det etterhvert. Men uansett, 8+ er et varsel om et imponerende comeback.

Han er bare ett av mange eksempler på at det er mulig å hente seg inn fra store skader, slik for eksempel Rannveig Aamodt har vist de siste årene etter sin alvorlige bakkefallulykke i Tyrkia. Dessverre er det også eksempler på at skadene er så store og så varige, så la oss ikke tro at det gjelder alle og kommer av seg selv.

.1 kommentar: