torsdag 24. april 2014

Erik Grandelius flasher 8A+ bulder og repeterer Tro på mirakler (video)

Super-svensken Erik Grandelius har en av de beste bestigningslistene fra Norge gjennom flere turer. I påska besøkte han Trondheims-området, og imponerte  med en 8A+-flash av Talib på Vingsand.

Her er en lenke til en video på facebook. 

Mulig jeg tar feil, men det må da vel være hardeste buldreflash i Norge. Dette er en av de hardeste buldrefalshene i Norge. Takket være en av bloggens gode lesere vet jeg nå at Nalle Hukkataival - verdens sterkeste finske bjørn, også flashet Talib og i tillegg flashet Fokus, som jo Erik ramlet av helt i toppen slik videoen nedenfor viser. Erik repeterte også Tro på mirakler på Hell, som sammen med Pump fiction var den første ruta gradert 8b+ i Norge. Og mens Pump har fått bestigninger i hytt og pine, og i praksis kanskje er nedgradert så er det liten tvil om at Tro holder graden og sjelden blir repetert.

Erik har tidligere gjort stordåder som å gå 9-/9 på egne sikringer på Blåmannen, repetere Norges første 8c, Fryteklig i tvil på Planet Ø i Vest-Agder og gå harde fosser på Vestlandet. Og ifjor gikk han en hard ny rute på Loven gradert 8b+, samt 8c og 8c+ på Flatanger.

Her er en video fra en bestigning som Erik nesten-flashet

2 kommentarer:

  1. Nalle har jo flasha en god del harde buldre på Fosen, deriblant Talib og Fokus (regnes vel som hardere enn Talib?).

    SvarSlett
  2. Planet Ø ikke planet X vel? :) Erik gikk og flere av de harde rutene i Flatanger i fjor, blandt annet Odins Øye (8c+) og Nordic Flower 8c.

    SvarSlett