lørdag 14. juni 2014

Enda en alvorlig norsk klatreulykke i Bohuslän

En norsk 25 år gammel klatrer er alvorlig skadet etter et bakkefall på Brappersberget ved Lyse Kyrka i Lysekil kommune.
Ulykken skjedde fredag kveld, og ble rapportert i svenske medier i flere medier i dag. Klatreren ble tatt med helikopter til Sahlgrenska sykehus i Gøteborg.
Svenske Bergsport skriver lørdag kveld at klatreren er norsk, noe deler av klatremiljøet har kjent til i dag hvor det er gjort forsøk på å finne ut hvem som har vært involvert og hva som skjedde. Bergsport beskriver at klatreren falt hele veggen, og at sikreren hadde koblet ut sikringskjeden, og bladet skriver at det kan ha vært en kommunikasjonsfeil om klatreren skulle bli firt ned eller rappellere selv. Men det er ikke bekreftet.

Brappersberget er en av de få klippene i Bohuslän med relativt lette ruter opp til grad 6-, og det er mange klatrere som klatrer der for å bli kjent med området eller klatring på egne sikringer.

Det er snart tre år siden det skjedde en svært alvorlig klatreulykke på samme klippe da en ung klatrer fikk alvorlige hodeskader etter at han falt ned hele veggen etter å ha klatret til topps.Også dengang var det et fall helt fra toppen, men da kan det virke som en toppsikring løsnet.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar