søndag 20. juli 2014

Ny nierrute på egne sikringer i Profilveggen i Jøssingfjord

De to svenske klatrerne Erik Massih og Christer Jansson har fribesteget en ny linje i Profilveggen i Jøssingfjord, en fantastisk linje som ligger på niertallet tror de to drevne friklatrerne. Det er svært vanskelig å gradere et riss, men det kjennes som den graden pluss eller minus, sier Erik. Linjen er sannsynligvis den tekniske ruta Heksenatt.

Erik har prøvd ruta så langt tilbake som fire år siden, og vært på den tidligere i sommer etter et langt skadeavbrekk. Men på en familietur nå så ble den gått over noen dager av de to klatrerne. Erik har klatret mye i Norge tidligere, og hatt lange ferieturer hit tidligere.

Ruta følger markante riss opp i venstrekant av veggen. Den ligger til venstre for et riss som Robert Caspersen friklatret opp til en hylle på 90-tallet. Videre på veggen ligger The recovery Drink som Nico Favresse har gått og som sannsynligvis er en av verdens vanskeligere naturlige sikrede rissruter. I 1998 gikk også Leo Houlding og Neil Grisham ruta Firefox grad 8+ til høyre i veggen. Jeg tror også det er en frirute til signert Favresse og co, men husker ikke helt grad og linje.

1 kommentar:

  1. Leden som du refererar till som ytterligare en frirute signerad Favresse är leden som Robert porträtterades på i den gamla Rogalandsföraren. Det var dock Daniel Jung som gick den, dock bara till första ankaret under det stora diedret. Han döpte den tilöl "Flying Vikings". Fö döpte vi vår friversion till "Ronny Medelsvensson" för att knyta an till namntraditionen i Jössingfjord.
    /Erik Massih

    SvarSlett