torsdag 20. november 2014

Spennende dueller i helgens NM:

Helgens NM i Ålesund samler nå over 80 deltakere, og det kan bli hundre før konkurransen starter lørdag.

Den sterke deltakelsen gir også noen tøffe dueller i de fleste klassene.
Mest spennende er kanskje konkurransen mellom Tina Hafsaas Johnsen og Hannah Midtbø. Den klart beste konkurranseklatreren de siste årene møter den klart beste ruteklatreren, og begge er i nærheten av verdenstoppen på sine områder. Tina droppet siste verdenscup pga sykdom, ellers vil nok konkurranserutinen og plastform gikk henne et lite fortrinn.  Kvinneklassen får dessverre ikke drømmeduellen mellom Tina Johnsen Hafsaas og Hannah Midtbø, siden Tina er syk og satt ut for sesongen. Dermed står Hannah fram som en åpenbar favoritt.
Av andre sterke deltakere er svenske Malin Holmberg, som nå er bosatt på sunnmøre og som har mange imponerende prestasjoner gjennom diverse år.

Herreklassen er nok mindre spennende enn for kvinnene så lenge Magnus Midtbø deltar. Han var heller ikke med på siste verdenscup, men tok sjetteplassen i finalen før det. Men han skal måtte jobbe for seieren her også selv om han nok blir mindre utfordret enn i Buldre-NM i Bergen tidligere i høst. Men det er stilig at klatresupermann Sindre Sæther stiller, mannen som er god i alt og som hvis klatring hadde blitt kåret sammenlagt på alt fra buldring og sportsklatring til storvegg og isklatring så vil han være rangert helt i verdenstoppen.

I yngste juniorklasse blir det som alltid en spennende duell mellom Lise Marie Kvandahl fra Oslo klatreklubb mot Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim klatreklubbb. De to har delt de fleste seire de siste årene, selv om det ikke ble NM-tittel på dem ifjor fordi det også er flere andre sterke utøvere i den historisk gode 99-årsklassen for jenter.

I den samme gutteklassen ender det som regel med en duell mellom Leo Ketil Bøe fra Bergen kk og Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen. Sistnevnte står ikke på lista foreløpig, så da utgår den duellen.

I eldste junior kvinner blir det også en duell mellom Martine Limstrand fra Bodø KK og Sunniva Eik Haave fra Oslo KK. Den duellen har vært tettere det siste året, selv om det ikke har vært så mange ganger de har møttes fordi Martine også prøver seg i seniorklassen.

Eldste junior gutter er vanligvis den mest krevende klassen fordi det er en håndfull klatrere som ligger på relativt jevnt nivå og det varierer hvem som vinner. I årets konkurranse stiller Endre Sandø Evensen i junior, han pleier å delta i senior, og dermed kan han holdes som en knapp favoritt foran Rolf-Martin Bjørngaard fra Sunnmøre KK og Jon Pål Hamre fra Trondheim KK er to av favorittene, men det er også Brage Birkelund Olsen fra Tromsø.KK.

Slik gikk det i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar