lørdag 22. november 2014

Junior-NM: Trondheim -Oslo 2-1

Trondheim klatreklubb tok to av fire juniorgull i NM i Ålesund lørdag ettermiddag. Bergljot Jullumstrø Hansen vant yngre juniorklasse, og det ganske klart da hennes skarpeste konkurrenter falt uventet tidlig. Jon Pål Hamre vant eldre juniorklasse, foran Brage Birkelund Olsen. De to var de eneste som kom inn mot toppveggen.
Sunniva Eik Haave overtok tronen som beste klatrer i eldre junior da hun slo sin vanlige rival Martine Limstrand. Begge toppet finalen, men Sunniva vant med å toppe begge kvalikkene.
Leo Ketil Bøe fra Bergen vant som ventet yngre juniorklasse i mangel av sin vanligste konkurrent.

Her er resultatlista

1 kommentar:

 1. Ble det skrudd hardt nok for yngre junior jenter i NM?
  Sist når det var NC i Orkanger kom det kritikk på Borebloggen fra enkelte om at rutene var alt for enkle i kvaliken, og at det var svært lite inspirerende for jentene å reise halve Norge rundt for å klatre 2 oppvarmingsøkter. Jeg skrev et svar på dette innlegget. Hvor jeg påpekte at det er viktig å tenke på bredden, hvor de ikke fullt så flinke jentene får oppleve en mestringsfølelse og i hvert fall klarer et par flytt oppover før de faller av lasset. Jeg kunne heller ikke se den store krisen ved at de 4 beste jentene toppet kvalikrutene pga nivået er jevnt i toppen, og det er jo i finalen det skal avgjøres.
  I NM ble yngre junior jenter satt opp til å klatre de samme kvalikrutene som eldre junior gutter og senior damer!! Jeg påpekte ovenfor NKF at 2. kvalik rute var altfor for hardt skrudd før konkurransen, men som sagt jeg er ingen ekspert på dette, og fikk høflig beskjed om å vente og se på resultatet.
  Hvis vi ser på resultatlista så klarte ingen av jentene å toppe verken kvalikrutene eller finaleruta.
  På 1. kvalikrute yngre jenter var det kun en dame senior som toppet ruta og det var kun en eldre junior gutt som toppet ruta for 2. kvalik yngre jenter. Og 11 av 17 stk junior jenter datt av før de kom til 3. slynge på 2.kvalikrute. Vi så også på finalen at yngre junior gutter har nærmet seg jentene og kanskje også blitt bedre pga her var det en gutt som toppet finaleruta.
  Jeg vet ikke om hvor inspirerende og motiverende dette var for de ikke fullt så gode jentene. Jeg tror også de beste ikke synes det ble en artig konkurranse, når de ikke klarte å toppe noen av rutene. Men i klatring heter det vel at vegen er målet og ikke toppen.
  Men det var likt for alle og rutene klarte å skille bra til slutt. Gledelig var det også at vi fikk noen nye jenter som har blandet seg inn i topp 5. gruppa for jenter med en 4. plass. Dette viser at jentene har svært forskjellige egenskaper. Noen er flinke til å plassere beina og smyge seg opp på tynne lister og små tak, mens andre er mer utviklet og kanskje sterkere både mentalt og fysisk til å klatre bratt og hardt.
  Vi får håpe at ingen ble skremt av nivået denne gang og også stiller på neste Norgescup i 2015, klatresporten trenger bredden for å utvikle seg videre. Det er noe som heter flest mulig lengst mulig og jeg håper at NKF kan tenke på dette når de bestemmer seg for nivået på neste Norgescup.
  Jeg vil også gratulere Trondheim Klatreklubb med glimrende resultater. Tror vi alle har noe lære av treningsfilosofien til trønderne; hvor ungdom får mulighet til å trene og inspirere yngre juniorer og barn. Kanskje trønderne har med seg noe av godfot teorien til Nils Arne Eggen og den involverende leder stilen til Marit Breivik.

  Bernt Øye

  SvarSlett