lørdag 22. november 2014

To klare Midtbø-seire i NM. Magnus vant for tiende gang

Hannah måtte gi seg et par flytt før toppen i NM-finalen, i likhet med
storebror Magnus (under).
Bilder fra streamen til Klatreklubben i Ålesund.Søsknene Midtbø vant enda mer overlegent i lørdagens NM i Ålesund med tau enn de gjorde på Buldre-NM i Bergen tidligere i høst.

De to Midtbøene vant også tau-NM i hver sin klasse i 2006 og 2009.
Hannah Midtbø har hun vel tatt pause fra taukonkurranser siden hun vant i 2009. Hun også tok Buldre-NM i Bergen tidligere i høst.  NM-vinneren de siste to årene, Tina Johnsen Hafsaas, fikk kyssesyken rett før NM. Duellen alle hadde gledet seg til må dermed vente.
Hun vant foran Malin Holmberg, som tiltross for tynt treningsgrunnlag fra sin "eksil i Indre Sunnmøre" kom bra opp i toppveggen. Det gjorde også Ragnhild Eriksrud, som kom rett bak. Det var bare disse tre kvinnene som kom over det samme lille slopercruxet halvveis i ruta som også stoppet alle unntatt to juniorgutter.

I herreklassen var det mest spennende om Magnus ville toppe den 20 meter høye finaleruta, men han ramlet et par meter under. Dette var hans tiende NM-gull siden han vant første gang i 2005 som 16-åring. Det er den lengste seiersrekken i norsk klatrings historie,
Han kom også et par meter lengre enn Sindre Sæther, som stilte opp i årets NM for første gang på flere år tror jeg. Kuriøst nok to han andreplassen bak Magnus også sist gang NM ble arrangert i Ålesund i 2005. Det var også bare Sindre og de to søsknene Midtbø, samt Jarle Kalland som var med i toppen den gang og nå. (Selv ingen av juniortoppene dengang har blitt med videre)
Jakob Heber Norum klatret også sterkt, og tok tredjeplassen.

Ellers så det ut som et fint mesterskap arrangert av Ålesund-gjengen, som vel gjorde det første gang i 2000 da veggen var ny. Det så også ut som varierte ruter som stort sett skilte bra. Og det var bra streaming med opplysende kommentarer, selv om det var litt teknisk krøll her og der.

Her er resultatlista


Her er blogginnlegget om juniorene


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar