fredag 12. juni 2015

10 norske prøver seg i Ungdoms-EM

Tre jenger og syv gutter skal måle seg mot Europas beste ungdomsklatrere i Edinburgh i helgen.

Den klart største gruppen er juniorgutta, hvor det er en solid delegasjon på fire klatrere med Brage Birkelund Olsen, Jon Pål Hamre, Rolf Martin Bjørnsgaard og Jakob Norum.
Leo Ketil Bøe fra Bergen stiller i gutter A
Jens Kristian Hagaseth Asmundsen og Hauk Lem stiller i gutter B

Av jentene stiller Martine Limstrand i juniorklassen mens Lisa Marie Kvandahl og Bergljot Hansen stiller i jenter A.

I fjorårets EM, som også var i Edinburgh, var Leo Ketil Bøe og Lisa Maria Kvandahl de best plasserte med en 20 plass. De to ligger kanskje an til de beste plasseringene nå også, men både Bergljot og Jens Kristian kan også komme litt opp på listene. Det blir også spennende å se hva Jakob kan få til i det jeg tror er hans første internasjonale konkurranse på en liten stund.

De siste konkurransene i ungdomscupen har vært et svært tøft møte med det internasjonale nivået, så alle plasseringer på topp 20 må regnes som en seier i helgen.

Av de som stiller har helt klart Jakob Heber Norum de beste internasjonale plasseringene, men det er snart to år siden han vant sin klasse i den europeisk ungdomscup i Stavanger og noen år før det da han kanskje var junior-VMs største overraskelse med en fjerdeplass i den yngste klassen. I samme VM tok Tina Johnsen Hafsaas 3. plass. Det er nok fare for at tilsvarende glad-prestasjoner er et stykke unna med det konkurransenivået det har vært i den perioden vi er inne i nå.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar