lørdag 13. juni 2015

Et lite lyspunkt i Junior-EM

Jon Pål Hamre klatret seg opp i semifinalen og endte på 14.plass av totalt 21 deltakere i juniorklassen i Junior-EM i Edinburgh lørdag. Det var beste norske plassering både samlet og relativt i sin egen gruppe,
På plassen bak kom ett år eldre Brage Birkelund Olsen, som også klatret seg opp noen plasser.
Plasseringsmessig var dette et lite lyspunkt sammenlignet med fjoråret i en ny konkurranse preget av at dagens norske ungdomsklatrere sliter med å hevde seg internasjonalt.

Det kan godt hende en kaotisk reise med avlyst fly og reserveløsning med leiebil halve natte nesten helt fram til isolasjonen  var en så dårlig oppladning at det påvirket resultatene, selv om det stort sett var på samme nivået som de siste europeiske ungdomscupene og omtrent som ifjor.

Leo Ketil Bøe falt litt tilbake fra sin 20.plass av over 30 deltakere i kvalikken, og endte på 24. plass.
Lisa Marie Kvandahl havnet omtrent på samme plass i semifinalen med 23 plass av totalt 30 deltakere. Bergljot Jullumstrø Hansen kom akkurat ikke til semifinalen.

Etter kvalikken var de fire norske herrejuniorene stort sett helt nederst på resultatlista, men det var såpass få deltakere at alle kom til semifinale. Det gikk litt bedre i semifinalen, og de fikk tre klatrere under seg i semifinalen.
Martine Limstrand i kvinnenes juniorklasse ble 19 av 19 deltakere.
Hauk Lem og Jens Kristian Aasmundsen slet også i Edinburg og tok de to siste plassene av 33 deltakere.

Ellers har to av de svenske toppklatrerne, som vanlig, plassert seg bra til finalene. Hannes Puman og Kajsa Rosen toppet begge semifinalerutene. Et par av de andre snuser også på topp-ti plasseringer. Det hadde vært interessant å hørt fra noen som kjenner begge landenes ungdomssatsing og treningsmiljø hva som skiller de to landene.


Funfact:
Ellers er den norske deltasjonen godt sammensatt geografisk:
Brage fra Tromsø
Trondheim har Jon Pål Hamre og Bergljot
Rolf  fra Sunnmøre
Martine fra Bodø
De to sistnevnte går også på NTG i Lillehammer, hvis jeg har forstått det rett. 
Leo Ketil Bøe fra Bergen
Jakob, Lisa Marie, Hauk Lem og Jens Kristian Aasmundsen representerer de to Oslo-klubbene, selv om to av utøverne bor utenfor hovedstaden.


1 kommentar:

  1. Det er verd å merke seg at kvalik rutene for Youth A og Junior var like.
    Da blir det artig å se på resultatene en gang til.

    SvarSlett