fredag 27. november 2015

Nordens sterkeste klatrer kåres lørdag. En norsk gullkandidat, og kanskje en til.

Det er en sterk norsk gjeng som lørdag skal kjempe om å bli nordiske mestre i buldring.
Hannah Midtbø er favoritt til å igjen bli nordisk mester, mens Tina Johnsen Hafsaas har ladet opp i Fontainebleau de siste ukene og det skal bli spennende å se om det passer til konkurranseformaet. Kajsa Rosne er den nye svenske konkurransestjernen, men selv om hun kan nå finaler i verdenscupen i tauklatring så er nok Hannah et hakk sterkere tror jeg.

Martin Mobråtem pg Thiolo Jeldrik Schröter er to sterke kandidater i herrefinalen. Begge har vist kjempeform de siste ukene, Martin knuste all motstand og freste gjennom NM-finalen sist helg. Men da deltok ingen av de andre. Thilo har prestert sterkt i Fontainebleau med raske og harde bestigninger, men også her er det spennende å se hvordan en slik oppladning.

Kenneth Elvegård er tredje norske deltaker, og på en god dag kan han klinke til og utfordre de fleste i Norden.
Den største favoritten er kanskje finske Anthony Gullsten, som har gjort det skarpt i store internasjonale konkurranser og buldret knallhardt opp til 8C - noe bare Magnus Midtbø kan matche i Norge. Et par andre finner har også buldret 8B. Jeg har ikke funnet noen deltakerliste for de andre nasjonene, men er heller ikke så veldig god i finsk så det er mulig at jeg og min gode venn "google translate" har oversett det. Så jeg vet ikke hvem som ellers deltar.

Det blir uansett en spennende konkurranse i finske Turku. Konkurransen starter i 10-tiden og finalene går fra kl.18. Her er program og her kommer resultatene.
Finnene har lovet streaming, og at det senere blir tilgjengelig på Youtube. Så det er bra. Da er det bare svenske arrangører, fra landet som oppfant Skype, som merkelig nok ikke streamer fra store nasjonale og internasjonale offisielle konkurranser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar