fredag 20. november 2015

Slik blir norgescupen i buldring - stinn brakke i Bodø

67 klatrere fra hele landet møtes i Bodø lørdag for norgescup i buldring. Det er et sterk oppmøte med lang reise for mange, og viser hvor sterkt konkurranseklatring står i Norge.

Her er alt du trenger å vite om arrangementet, med lenke til streaming på an.no. Finalene vises live fra 15.30 for juniorene og klokka 18 for seniorene. Igjen så klarer norske arrangører å streame konkurranser, i motsetning til for eksempel et nordisk mesterskap i Sverige. Bra jobba Bodø klatreklubb.

Favoritter er paret Martin Mobråten og Marie Davies Sandbu i seniorklassene.

Maria kan møte sterk motstand fra Martine Limstrand, som buldrer på hjemmebane. De to kom så og si likt under NM i tauklatring i Molde for et par helger siden. Det er fem deltakere i kvinneklassen.

Martin møter ingen av de aller beste konkurrentene i seniorklassen, flere av de hardeste konkurrentene er i Spania og Fontis, men det er flere sterke unge konkurranseklatrere selv om få av dem har markert seg i buldring.

Som vanlig er det juniorklassene som gir størst deltakelse og hardest konkurranse. Som vanlig er eldre junior for kvinner den med hardest konkurranse. Der møtes to nordiske juniormestre, Lisa Maria Kvandahl og Sunniva Haave (som var i hver sin klasse til nå), men det kan like gjerne være Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim eller Camilla Persen og Ingrid Helene Amundrød fra Oslo som havner på pallen. Men i år har Lisa-Marie som regel tatt seieren.

For de eldste juniorgutta er Kristoffer Klev fra Oslo klatreklubb en favoritt. Han møter ikke Leo Ketil Bøe og en sterk juniorkandidat som Jon Pål Hamre stiller i seniorklassen.

Lillesøster Julie Klev er kanskje den sterkeste kandidaten i yngste kvinneklasse, men den vurderingen er nok den minst begrunnede av det jeg tipper om her. Hun har et dusin utfordrere og særlig trønderjentene er sterke.

I de yngste juniorgutta ser Jens Kristian Hagaseth Amundsen og Baste Andeselic fra Fredrikstad klatreklubb ut til å ha gjort det best, med fersk norgesmester Jens Kristian som favoritt. Men sterke Arne Farestveit fra Sogndal er kanskje en overraskelsesmann.

Her er deltakerlista

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar