lørdag 21. november 2015

Martin og Maria knuste all konkurranse. Oslo dominerte juniorene

Martin Mobråten var en klar vinner av herreklassen i lørdagens norgescup i buldring arrangert av Bodø klatreklubb. Han gikk alle fire buldre mens de neste tre på listen bare gikk en hver. Han flashet to av bulderne.

Maria Davies Sandbu vant også kvinneklassen og den eneste som gikk fire buldre, om en ikke like overlegent. Hun gikk en bulder mer enn Martine Limstrand, og det virket som om de to første var relativt enkle for begge. De to er de klart beste som stiller i seniorkonkurraner, selv om Martine strengt tatt er junior ett år til tror jeg. De knivet også om NM-seieren i tauklatring, hvor det var enda jevnere mellom de to rutinerte og flinke klatrerne.

Nå var også Martin den eneste av buldrerne i Norge på høyt nivå som stilte i konkurransen, men det manglet ikke på mange konkurrenter. Mange etteranmeldte sørget for en av de større klassene. Oslos Christer Raugland kom litt overraskende på andre plass etter en svært sterk flash av en bulder, og en av tre som klarte sonetaket på den siste harde bulderen. Robin Mjelle kom på tredjeplass med en bulder og to sonetak.

Heller ikke Maria møtte den skarpeste motstanden fra de andre beste buldrerne, men slik er det dessverre i kvinneklassen i et Klatre-Norge hvor det er solid oppslutning i alle de andre klassene.

I juniorklassene stilte nesten alle de beste, unntatt i den eldste juniorklassen hvor Jon Pål Hamre stilte i senior og Leo Ketil Bøe ikke deltok. Juniorklassene ble dominert av Oslo og Trondheim, som tok alle pallplassene unntatt to tiltross for et femtitalls deltakere i de fire klassene fra nesten hele Klatre-Norge.

Kristoffer Klev vant eldste juniorklasse herrer foran Birk Dahle Næss fra Lillehammer og Christian Phillip Eliassen fra Trondheim. Alle tre gikk fire buldre, og de to første måtte måle kvalikkresultater for å skille.

Eldste junior kvinner måtte også skille på kvalikk for at Sunniva Eik Haave slo Ingrid Marie Amundrud, de flashet alt. Mens Lisa-Marie Kvandahl bommet på en bulder, men flashet resten. Her tok Oslo fem av seks finaleplasser. Som vanlig ble denne klassen undervurdert litt med andre ord.

Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen fra Oslo var den eneste som toppet alt og vant, som vanlig, foran Baste Andeselic fra Fredriksstad. Hauk Lem fra Kolsås KK tok tredjeplass.

Trondheimsjentene var som ventet sterke, og tok de to første plassene med Mia Støver Wollebæk foran Stine Raknes. En (for meg) ny aktør, Lea Shmitthenner, fra Kolsås KK tok tredjeplass. Også interessant at de tre beste i klassen flashet den siste bulderen i denne klassen, mens selv seniorvinner Maria måtte ha flere forsøk på den samme bulderen. Så de som klager over at få kvinner stiller, glemmer at de kanskje beste konkurransejentene som stiller i dag er den sterke 16 årsgenerasjonen og 18 år gamle Sunniva.

Ellers virket det som et prikkfritt arrangement bortsett fra at det som også før kanskje var litt for lette buldre for de eldste juniorene når det i begge finalene var tilfeldigheter i kvalikken som avgjorde.

Bra streaming i samarbeid med Avisa Nordland gjorde det fint å følge for resten av Klatre-Norge som syns en lørdagskveld med buldring er greit tidsfordriv. Siden jeg før har vært kritisk til noen kommentarstemmer på streamingen som enten har vært for frekke, for kunnskapsløse eller slitt med å holde følge, så var kommenteringen til Anne Marthe Limstrand her feilfri og preget av mye innsikt og tydelighet. Trenger du referanse til en kommentatorjobb noen gang, så bare ta kontakt.

Mia Støver WollebækTrondheim Klatreklubb12124545
2202Stine RaknesTrondheim Klatreklubb12124644
3200Lea Schmitthenner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar