lørdag 30. januar 2016

6 herrer og 5 kvinner i Norgescup i Narvik

Årets første norgescup i Narvik har seks herrer på deltakerlisten. Resultatene vil garantert se annerledes ut enn for NM, som var sist taukonkurranse. For ingen av de 15 første i seniorklassen stiller til start i seniorklassen. Brage Birkelund Olsen fra Tromsø klatreklubb er en klar favoritt. Birk Dahle Ness fra Lillehammer klatreklubb er en spennende utfordrer som har vært i juniorklassen til nå.

Leo Ketil Bøe nådde finale i senior-NM, men stiller her i eldre juniorklasse hvor han hører hjemme ret aldersmessig. Det er sammen med juniorjentene kanskje den sterkeste klassen i helgens cup hvor Leo kjemper mot Kristoffer Klev, og med Hauk Lem som utfordrer som førsteårsjunior i denne klassen.

Det er også en spennende konkurranse i juniorklassen for kvinner med nye deltakere fra forrige års yngre junior. Lisa Marie Kvandahl og Bergljot Jullumstrø Hansen er favoritter, men det er spennende om flere trondheimsjenter fra 2000-årsklassen kan utfordre tidenes sterkeste jentegenerasjon i 99-årsklassen.

Kvinneklassen har fem deltakere, og all ære til de som stiller. Eline Nesheim fra Bergen/Tønsberg er en klar favoritt, og den eneste i klassen som også har gått 9- eller 9-/9 utendørs. Den fremste utfordreren Sunniva Haave er strengt tatt en buldrer og selv om hun vant juniorklassen i både NM og nordisk, så er det også nødvendig med utholdenhet. Men med en cruxete rute, så kanskje.

De yngste juniorklassene kjenner jeg såpass dårlig at jeg ikke har noen forutsetninger for å omtale dem. Men det ser ut som solid deltakerliste i en ellers litt tynt besøkt norgescup.

Jeg kommer ikke til å følge denne konkurransen tett da det ikke er streaming og relativt tynn deltakelse særlig i seniorklassen.
Men her er resultatene når de kommer fortløpende. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar