søndag 31. januar 2016

Sterke iskrigere og buldrere ute i helgen

Alltid inspirerende når instagram-feeden speiler spennet i klatring, fra nye harde buldre på Vesterøya til harde og svært kjappe isrepetisjoner i gigantlinjene i Måbødalen.

Martin Skaar Olslund og Rein Leindal seiler opp som et av de mer spennende, og ikke minst superraske, isklatreteamene på norsk is. Forrige helg gikk de flere av de lange og harde linjene i Måbødalen, blant annet To ydmyke krigere som var gått av Kristen Reagan og Mikkjel Thorsrud for omlag ti år siden. Turene på flere hundre meter is ble stort sett gått på to til fire timer, og det er utrolig kjapt.

Her er et bilde fra To ydmyke krigere.

Mathias Scherrer har også publisert flere bilder fra isklatring i Måbødalen forrige uke.Han la også ut et bilde fra Gudvangen, men jeg er ikke helt sikker på når det ble tatt:
Martin Strand har brukt denne helga på Vesterøya utenfor Sandefjord, hvor han repeterte den nye bulderen Tatereggen (grad 7B+) etter at Joakim Lois Sæther gikk den rett før.

Et prosjekt som ikke ble gått er derimot det såkalte Lynx-prosjektet på Vingsand, som Martin Mobråten virket til å være svært nære å gå sist helg. Graden er antatt 8B+ eller 8C, med andre ord kanskje noe av det hardeste i Norge når den blir gått. Her er en video:

Også i helga ser det ut til å være forhold i Trøndelag, selv etter stormen. Her er Odin Sanson med Jon Pål Hamre på Hell, men dessverre for dem uten kalk selv om det sikkert var grei friksjon uansett.
Jarle Risa er jo en av de aller ivrigste utebuldrerne på 2000-tallet, men selv han trekker inn innimellom. Her ser du hvorfor familiefaren går så mange harde buldre:

En video publisert av Jarle Risa (@jarlerisa)Og her prøver Hannah Midtbø på det samme, men er et lite hakk kortere på campus-listene. Sterkt uansett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar