søndag 31. januar 2016

To nye seniorvinnere av norgescupen
Videoen viser juniorvinnerne Lisa-Marie Kvandahl og Leo Ketil Bøe, som vant klassene og som også klatret på de samme rutene som seniorene og slo dem klart.
(Har lagt til et youtube-klipp av finaleklatring som Thor-Henrik Kvandahl har lagt ut, takk til Caroline Bøe for tips om lenken)

De to juniorvinnerne Lisa-Marie Kvandahl og Leo Ketil Bøe var best av alle i helgens norgescup. To nye vinnere av seniorklassen.

Eline Nesheim var den eneste med gode plasseringer fra før i seniorklassen som stilte i kvinneklassen, og hun vant foran buldreren Sunniva Haave som hadde sin første taukonkurranse i seniorklassen. Hun kom også bare noen tak bak juniorvinner Kvandahl, som jo som kjent kom til semifinalen i Junior-VM ifjor. Så det vitner om sterk prestasjon.

Herrefinalen ble en duell mellom Narviks Magnus Krane Ovesen foran Brage Birkelund Olsen fra Tromsø. Brage har vært en av de beste juniorklatrerne i flere år, og stiller i senior i år. Ovesen vant og tok sin første seniorseier (tror jeg). Han hadde noen juniorseire for flere år siden, og har ellers vunnet Polarcupen i Nord-Norge. Birk Dahle Næss fra Lillehammer klatreklubb tok tredjeplassen. 

Lise-Marie Kvandahl vant eldre juniorkvinner foran Bergljot Jullumstrø Hansen og Ingrid Helene Hansen. Men Signe Øye fra Lillehammer klatreklubb tok en sterk fjerdeplass som de beste av 2000-jentene, og splittet den sterke 99-årgangen.

Leo Ketil Bøe tok en klar seier ut fra resultatlisten i eldre junior, foran Kristoffer Klev og Baste Andeselic.

I yngste juniorklassene for kvinner vant Mia Støver Wollebæk foran Oda Aagard Lauridssen og søster Emma Støver Wollebæk. De to første har også gjort det bra i fjorårets norgescuper. 

Hos gutta var det helt nye vinnere. Oslo klatreklubb viser sin sterke ungdomssatsing med de to første plassene med Kristian Grigson Eian og Tobias Reidel. Leo Chiba fra Tromsø klatreklubb tok tredjeplass. 
Jevnt over var det halvparten så mange deltakere i denne konkurransen som på de bedre besøkte i fjor. Det rammet spesielt herreklassen, kan det se ut til. For mange av juniorene var det en obligatorisk landslagssamling som kanskje sikret en god deltakelse, samt at det generelt sett har vært mer trofast deltakelse i juniorklassene de siste årene.

2 kommentarer:

  1. Artig å vite at finale rutene i eldre junior var den sammen som for senior, dvs eldre junior jenter samme som for damer, eldre junior gutter sammen som herrer. Og rutene var veldig bra!

    SvarSlett
  2. Video fra eldre junior finalen:
    https://www.youtube.com/watch?v=nMWP-782L1I&sns=fb

    SvarSlett