onsdag 20. januar 2016

Gira klatrere på stein og is i vinterkulda

Det er en grunn til at de ivrigste og sterkeste klatrerne får gått flest stilige buldre og ruter. I en helg hvor de fleste nøyer seg med inneklatring og skiturer i den mørke og kalde tiden, så er det noen som kommer seg ut. Her er noen instagrambilder fra feeden som viser at det var en fin helg for de aller ivrigste. At en av dem heter Jarle Risa er ikke spesielt overraskende, han har allerede førstebesteget en 8A-bulder, repetert 8A+ bulder og dratt på flere buldreturer i Rogaland - slik han har gjort i mange her. Mandag var han og vennene på de store steinene i Lysebotn - en ganske lang tur på en hverdag fra Stavanger.

Martin Mobråten har lagt ut en video av helgens tur til Harbak med andre gira klatrere.
Det er også endel klatrere som har støtet bra i vinter på alpine vegger. Signar Andre Nilsen må være en av de ivrigere, og deler bilder på instagram fra turer i både Lofoten og Kvaløya. Her fra noen turer med blant annet Kristian Vindvik, og Julia Fieler, som må være en av de ivrigere kvinnelige alpinklatrerne i vinter.Kristian Vindvik har også et bilde fra en første vinterbestigning i Lofoten:
I Tromsø er det flere som er ute i mørketiden. Nils Herman Wiggen har lagt ut noen fine bilder fra Kvaløya.

Her er et bilde fra helgens isklatrekurs i Rjukan
Her er et turbilde fra Yngvild Kaspersen, som er en av de mest lovende fjelløperne i Norge med sterke internasjonale prestasjoner. Hun kommer seg også ut:

Et bilde publisert av Yngvild Kaspersen (@yngsen)Her er også noen tyske isklatrere (eller østerrikske) som har lagt ut stilige bilder fra Vestlandet.Dette er jo bare et litt tilfeldig utvalg av de jeg kom over. Er det noen andre stilige turer, bestigninger eller bilder så gi meg gjerne et lite vink i kommentarfeltet eller på geirarnebore@gmail.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar