lørdag 13. februar 2016

Martin Mobråten går drømmeprosjektet på Vingsand 8B+


Wolverine, Vingsand, 8B+ FA from martin mobraten on Vimeo.

Her er video av den nye bulderen som nok er en av de tre hardeste i landet, og her er instagramposten til Martin etter bestigningen i går. Foto er tatt av Bjørn Sætnan
Martin Mobråten gikk i dag Lynx-prosjektet på Vingsand, ga det navnet Wolverine, og satte graden til 8B+. Med tanke på hvor mye han har jobbet på bulderet, og hvor kjapt han har gått samme grad i utlandet, så er det nok hardt for graden slik det skal være.
Det er ihvertfall det hardeste Martin har gått ifølge ham selv.

Bulderen har lenge vært et av de mest ønskede prosjektene på Vingsand, og har nok hatt flere sterkinger på besøk enn noen annen ugått bulder i Norge. For Martin var dette siste mulighet på en måned, etter at han har reist ut til Vingsand de siste helgene for å jobbe på prosjektet.

Magnus Midtbø har tidligere gått Blod redemption på Matre, som først ble satt i 8C, men foreslått gradert 8B+ av Adam Ondra repeterte den med litt ny beta. Berndt Zangerl har også gått Shantaram i Osen i Trøndelag, en litt ukjent bulder som han graderte 8C - men den er ganske lang og ikke repetert så graden er litt ullen. Jeg tror ikke det er så mange andre buldre på denne graden i Norge, men det kan hende jeg har oversett noen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar