lørdag 20. februar 2016

Her kan du følge norgescupen på video

Årets andre norgescup i klatring arrangeres i Sogndal i dag. Det er nesten 90 deltakere på landets kanskje mest imponerende klatrevegg.

Som vanlig stiller de beste i de godt besøkte juniorklassene. Det er også bra oppmøte i begge seniorklassene, og flere spennende dueller selv om de aller beste ikke stiller slik det gjerne blir.

I herrer senior er det nesten 20 deltakere med Endre Sandø Evensen fra Bergen som en favoritt, foran Christer Raugland fra Oslo klatreklubb. Men flere av de beste juniorene fra i fjor kan kanskje utfordre dem, og kanskje kan "hjemmehåpet" Jarle Kalland også prestere bra. Han har ihvertfall de hardeste utendørsbestigningene bak seg, med god margin, og kjenner veggen godt.

Kvnneklassen tror jeg blir en interessant duell og omlag 10 deltakere. Ragnhild Eriksrud fra Sogndal er favoritt, som den mest rutinerte og som alltid gjør det bra eller er rett bak de mest meritterte verdenscupklatrerne fra Norge som ikke stiller i Sogndal. Men hun kan bli utfordret av Eline Næsheim fra Bergen Klatreklubb, som vant sist norgescup i Narvik hvor hun var den eneste seriøse ruteklatreren og og som også klatrer hardt ute.

I eldre junior herrer er Leo Ketil Bøe fra Bergen favoritt, basert på resultatene i sist norgescup og gode prestasjoner sist år. Han klatret også bedre enn seniorene i sist norgescup, hvis jeg forstod at de klatret på se samme finalerutene. Et par utfordrere mangler også, men Sogndals Håvard Helgesen er sterk og i den yngste årsklassene her klatrer Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen og Hauk Lem bra.

Eldre junior jenter er som vanlig den kanskje hardeste klassen hvor nesten alle de beste stiller i konkurranser. Respekt. Lisa-Marie Kvandahl har festet grepet her, og klatret også høyere enn seniorene i sist norgescup. Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim og Ingrid Helene Amundrud er to sterke pallkandidater også, men her er det flere som blander seg inn.

I yngre junior er det også bra nivå hos kvinnene, med Wollebæk-søstrene fra Trondheim og Oda Lauridsen fra Ålesund som sterke navn.

Yngre junior gutter kjenner jeg for dårlig til å kunne gjette på noen kandidater.

Kvalikkene starter 10.
Finalene startere 17.30 for juniorene og en time senere for seniorklassene.
Her er videostreamingen
Her er deltakerlista.
Her finner du resultatene i løpet av dagen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar