torsdag 18. februar 2016

Martin Skaar Olslund klatrer Kjerag

Et bilde publisert av Martin Skaar Olslund (@martinolslund)Martin Skaar Olslund har repetert Svigermors drøm på Kjerag sammen med Luka Lindic.
Dette er en islinje i hengedalen i høyre kant av Kjerag rett til høyre for klatrerutene. Den ble gått for ti år siden av Edvard Middelthon og Marius Olsen. Ruta er repetert et par ganger. Dette var starten på flere isbestigninger av Kjerag i årene som fulgte. Ruta starter ved sjøen og ender på over 900 meter. Ikk alt er like bratt, men det er en toppvegg på nærmere 600 meter som gir den hardeste klatringen. En av verdens mest erfarne isklatrere omtalte dette som en av verdens beste isruter da han repeterte den etter førstebestigerne.

Etter at Bjørn-Eivind Årtun og Stein Ivar Gravdal døde for fire år siden i et forsøk på en ny islinje på den andre siden av Kjerag-veggen, så har det ikke vært så mange bestigninger av islinjene. Det er heller ikke alltid isen formes helt ned i dette området rett opp fra sjøen selv om det ligger innerst i den fem mil lange Lysefjorden.

Et bilde publisert av Martin Skaar Olslund (@martinolslund)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar