onsdag 30. mars 2016

Årbok for alpinklatring med gullskrift


Kjell Ove Storviks bilde av Storpillaren på Vågekallen er forsiden av Tidsskrift for norsk alpinklatring i år. Løp og kjøp. 


Vil du lese om de hardeste, fineste, mest spektakulære eller mest reflekterte artiklene om alpinklatring så er det bare å glede seg. Endelig kommer det årlige høydepunktet for alle som vil lese om alpinklatring på vei ut i postkasser og tidsskrifthyller. Norsk Tindeklub sitt årstidsskrift er fullt av gullstoff. Jeg er selvsagt utrolig inhabil siden jeg sitter i redaksjonen.

Bladet kan blant annet bestilles hos vpg.no og koster 199 kroner. (Bare si fra hvis det er andre leverandører som har postordre)

Her er noen av høydepunktene:

 • Ture Bjørgen skriver veldig bra om sine år som leder av Rogaland Alpine Redningsgruppe, hvor gruppen har tatt den tyngste børen med å redde klatrere og basehoppere, og dessverre også hente ut omkomne hoppere og klatrekamerater. En sterk historie som vil leve lenge. 
 • Vågekallen er blitt det viktigste alpine fjellet i Norge, og her forteller mange sentrale første- eller fribestigere sine historier - med Arild Meyer, Odd-Roar Wiik, Martin Skaar Olslund osv. Og med mange flotte bilder, inkludert forsidebilde fra lokale pressefotograf Kjell Ove Storvik. 
 • Flotte bestigninger og bilder fra Grønland, Blåmannen, den ville bestigningen av en ny vinterrute i Trollveggen og mange andre turer. 
 • Møt profiler som Hilde Bjørgaas, Thorbjørn Enevold 
 • Jon Gangdal skriver om jordskjelvet i Nepal. 
 • Og det er en joika-guide til NTK og mye annet bra. 3 kommentarer:

 1. Kan man bestille bladet her? Og i så fall, hva koster det?

  SvarSlett
 2. Bladet koster 199, det kommer for salg på vpg.no i løpet av noen dager.
  MVH Rune, vpg

  SvarSlett
 3. Er også å få kjøpt på enkelte større Narvesen-filialer.

  SvarSlett