søndag 13. mars 2016

5 av 6 buldre-gull til Oslo

Oslos to klatreklubber dominerte fullstendig helgens norgescup i buldring i Bergen. Fem av seks gull gikk til klatrere som trener i Oslo. Og 11 av 18 medaljer. Det er bare hos de yngste jentene at Oslo i dominerer.

Det skyldes mer enn at det er mange klatrere i Oslo. Jeg tror også det skyldes et langt mer oppegående miljø på å trene hardt og systematisk og ha gode konkurransebuldre å trene på. Det ser ut til å være  en solid nivåforskjell mellom treningsmulighetene i Oslo og i de andre norske byene, det viser både resultatlisten, tilbakemeldinger fra toppklatrere og egne erfaringer fra å besøke andre steder.

Her er resultatlisten: 

Herreklassen vant Thilo Schröter fra Kolsås Klatreklubb foran Tarjei Hamre - som representerer Trondheim men som de siste årene har trent i Oslo. Rolf-Martin Bjørnsgaard tok tredjeplassen, og han har gjort store framskritt i sitt første år som seniorbuldrer hvor han nå trener i Oslo klatreklubb.

Kvinneklassen vant Sunniva Haave fra Oslo klatreklubb. Mie Kastet fra Bergen tok sølv foran Tina Johnsen Hafsaas, på et færre forsøk selv om Tina hadde flere bonustak. Etter å ha sett videosendingen i ettertid, så var Tina kanskje den mest uheldige fordi hun var to ganger på topptaket på en bulder som ville gjort henne til vinner, men leste litt feil på toppen og kom ikke opp der Sunniva toppet.

Ingrid Helene Amundrud fra Oslo KK vant eldre junior jenter, og var den eneste som gikk en eneste bulder i finalen. Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo KK slo Bergljot Hansen fra Trondheim KK på ett mer bonuspoeng.

Kristoffer Klev fra Oslo KK vant eldre junior gutter med to buldre klatret, mens Leo Ketil Bøe fra Bergen var den eneste som klarte ett buldre. Christian Phillip Eliassen fra Trondheim tok tredjeplass på ett bonuspoeng.

I yngre junior gutter tok Oslo alle pallplassene, med Kristian Grigson Eian fra Oslo KK først foran Albert Ilsaas Suthurst fra Kolsås KK og pallnykommer Leo Pålsgård fra Oslo KK.

I yngre junior jenter vant Mia Støver Wollebæk fra Trondheim foran Oda Aagard Lauridsen og også en nykommer på pallen: Ingrid Kindlihagen fra Haugland klatrelag. Her er det særlig Trondheim som har et sterkt miljø, og som forhåpentligvis får utvikle seg på en god måte i årene som kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar