lørdag 12. mars 2016

Favorittene til helgens norgescup i buldring i Bergen

Thilo Schröter er åpenbar favoritt i herreklassen, og det er vanskelig å se hvem som kan utfordre ham med startfeltet i helgens norgescup i Bergen med finale søndag. De fem andre beste fra NM og de siste årene er ikke med. Men Tarjei Hamre er supersterk og NM-finalist, og Endre Sandø Evensen var svært nær finaleplass i NM og er på hjemmebane.

Kvinneduell
I kvinneklassen kan det bli en spennende Osloduell mellom Tina Johnsen Hafsaas og Sunniva Eik Haave. En av de beste seniorene mot den beste juniorene. Tina har fått bra skikk på buldringen etter det lange skadeavbrekket, og gikk blant annet 7C+ i Fontainebleau. Sunniva ble nordisk og norsk juniormester i buldring og har trent bra siden.

De to kan bli utfordret av sterke klatrere i Bergen, og spesielt Mie Kastet som har buldret 8A - men som kanskje ikke har vært så aktiv i konkurranser de siste par årene ut over en fin pallplass i NM i 2014. Uansett et bra heat.

Her er lenke til mer info
Det blir også streaming på søndagens finaler på samme lenke.


Åpne juniorklasser
Eldre junior kvinner har som vanlig den hardeste og sterkeste konkurransen. Bergljot Jullumstrø Hansen er kanskje et hakk mer konkurrent enn et kobbel med sterke jenter fra Oslo klatreklubb. Lisa Marie Kvandahl har ofte gjort det best i konkurranser, men satser kanskje såpass mye på tau at Ingrid Helene Amundrud kan være en større favoritt. Men flere andre kan også prestere bra, som Camilla Persen.

For eldre juniorgutter er det også jevnt. Leo Ketil Bøe og Kristoffer Klev har best resultater av de som er med, men Håvard Helgesen er svært sterkt og viste det i sist norgescup i tauklatring. Leo er på hjemmebane, men er nok også mer fokusert på utholdenhetstrening.

Yngre junior
Den vanskelige yngre ejuniorklassen er ikke lett å spå. Men Mia Støver Wollebæk fra Trondheim og Oda Lauridsen fra Ålesund vil nok gjøre det best, basert på tidligere resultater. Lea Schmitthenner fra Kolsås er også et spennende nytt navn.
Yngre junior gutter er også krevende å spå, med få etablerte sterke prestasjoner i klassen til nå. Så der avstår jeg fra å gjette.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar