lørdag 7. mai 2016

Bursdagsgave fra Jonas Paulsson til buldrerne i Lofoten


Forsiden på den nye føreren for Lofoten, med foto selvsagt av Jonas Paulsson. 

Lofoten har fått en buldrefører for alle øyene og vel også de kjente buldreområdene. Føreren kommer takket være den svenske fotografen og klatreren Jonas Paulsson.

Jonas tok det store spranget fra Stockholm til Lofoten for et par år siden da han fulgte partneren som hadde fått jobb i området. Det var fint for buldringen i området, for nå har Lofoten fått sin egen buldrefører.

Paulsson har klatret og fotografert og samlet info om alle de kjente buldreområdene, og med hans fotoskills er det også blitt en fin fotobok selv om det først og fremst er en praktisk buldrefører som går gjennom område etter område.

Her kan du bestille føreren, til 389 svenske kroner, og lese mer om boka.

Her er også en side på nettstedet som samler endel videoer om buldringen. 

Lofoten er et av de mest profilerte klatreområdene i Norge, og har også fått utviklet endel buldring de siste tiårene selv om det har vært litt i skyggen av de mer profilerte rutene og tindene. Men takket være spesielt Marius Morstad og noen høyprofilerte besøkende har det blitt mange flotte og tildels harde klassikere. Takket være finske Nalle Hukkentaival har området også fått sin 8B-bulder med Rough Gem.

Føreren omtaler selvsagt alle de kjente og de mange mindre kjente buldreproblemene. En sjarmerende side med mye klatring i Norge, og særlig i Nord-Norge, er at det selvsagt er vanskelig å vite om alt er dekket siden det ikke alltid blir rapportert og nevnt det som er gått.

Jonas lanserte føreren i helgen, tilfeldigvis på sin bursdag, med et større innrykk av besøkende klatrere.
Han har tidligere laget blant annet den kjente klatrefilmen Crackoholics, som tar for seg klatringen i Bohuslän.


Her er en av sidene som viser bulderne i Lofoten, område for område. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar