onsdag 20. juli 2016

Strandåtindtraversen på drøyt to timer av Kenneth Mjelle

Strandåtindtraversen på Kjerringøy nord for Bodø er en av de mer profilerte turmålene for klatrere. Nå har Kennethe Mjelle redusert 10-12 timersturen til en ettermiddagstur på litt over to timer, ifølge hans facebookoppdatering. Ifølge gode Bodø-klatrere som har greie på sånt, så er det ny pers på mange hundre høydemetre anmarsj, opptak opp til grad 5- (Halls hammer), mye utsatt klatring på traversen og rapeller og retur ned.

Her er en fører med fjellruter i Bodø-området fra 2014. 

Nå er det ingen voldsom tradisjon for å kappklatre fjellruter, ikke minst fordi faremomentene ofte er ganske store og spesielt hvis lite kjente eller lite erfarne folk prøver seg på det samme. Men som litt sommerinspirasjon på en ellers rolig uke kan det forsvares.

De fleste steder har noen rekordtider mer eller mindre offisielt for lokale sprekinger.

Det er ikke så mange slike klatre-stravaer, men for noen år siden satte jo Nils Nielsen støkk i mange klatrere med sin tur over Skagastølsryggen på omlag tre timer fra og tilbake til Turtagrø. Alle Hurrunganes topper på et døgn av Sondre Kvamsbekk er en annen spesiell variant, for de aller sprekeste. Og mange andre varianter. Gode innspillpå interessante rekorder mottas med takk i kommentarfeltet. 

2 kommentarer:

  1. Som du skriver, og jeg kan skrive under på, anbefaler jeg ingen uerfarne å presse tider med minimalistisk rappellutstyr og frisoloering. På ruter/turer en er lommekjent og hvis en er trygg på egne ferdigheter, går det an leke med mulighetene for hva som går an tidsmessig. Enhver får kjenne sitt nivå og sine grenser. God sommer (og agurktid ��) -Kenneth-

    SvarSlett
  2. http://www.itromso.no/sport/article11359708.ece

    SvarSlett