lørdag 6. august 2016

Klatrekonkurranse på dypt vann i Stavanger


Adrenalin er årets store konkurranse med soloklatring over dypt vann. Den arrangeres i Vågen i Stavanger 12. august. Dette arrangementet er en videreføring av den samme konkurransen som ble arrangert i forbindelse med verdenscupen i Stavanger for ett år siden. I år blir det også gavekort i tusenkronersklassen fra Platou også til de beste.

Her er facebooksiden for eventet. 

Det blir også slackline-konkurranse over Vågen, som er det lille havnebassenget innerst inn mot torget i Stavanger. Det blir også barneklatring, parkour, dødsing og stupekonkurranse. Etterpå blir det også fest og overnattingsmuligheter hos arrangøren, med mye musikk og kanskje båtcruise dagen etter. Sannsynligvis en av årets store klatrefester med andre ord.

Her er fjorårets reportasje på NRK Rogaland

Arrangører er en solid liste av bra krefter: Bratte Rogalands Venner, Uburhedlaren Fjellsportgruppe, Sørmarka Arena, SIS Sportsenter, Klatrefabrikken, Stavanger Turistforening og Stavanger Stupeklubb. 

Jan Eivind Danielsen er primus motor for arrangementet, og den tidligere sølvvinneren i NM for fem år siden er også i OK klatreform med en ferskt pers på 8b eller 8b+ med Pura Dynamita i Hunnedalen i Rogaland. Den ble også repetert av Joakim Lois Sæther forresten, etter et par utenlandske stjernebestigninger som Daniel Andrada og Alexander Megos. 

1 kommentar:

  1. Vi må desverre avlyse; sommerstormen har holdt lekteren vi skulle montere veggen på værfast i mange dager. Meldingen for helgen er forfærdelig. Vi hadde selvsagt dette scenariet i ROS analysen vår og iverksetter plan B: Buldrekonk med de fete premiene og slackline speed konk på Sørmarka Arena fra 12-16 på lørdagen. Utøver og Crew festen går som planlagt, det samme gjør søndagens DWS Cruise med kaptein Gudevang (værforbehold)

    SvarSlett