onsdag 10. august 2016

Tormod Granheim med tidenes norske alpinprosjekt

Tormod Granheim kunne i helgen markere at han har gått alle de franske toppene over 4000 meter med bestigningen av Aiguille de Jardin, og at han nå bare mangler tre topper på å gå alle i alpene. Det blir en av de største norske Alpe-prestasjonene.

Siden jeg var i kontakt med Tormod i helgen har også andre medier fått det med seg før jeg har hatt tid til å legge ut, så dette er allerede bra omtalt i Fri flyt og i NRK

En av sommerens mer omfattende turer var den lange traversen over Rochefortryggen og over Grandes Jorasses som Signar har skrevet om i bloggen sin her.

Tormod har gjennomført prosjektet over flere år, og skriver at han håper å avslutte med en bestigning av Weisshorn i Sveits.

Tormod Granheim har vært en av de mest rutinerte alpinistene som først og fremst har vært kjent for bratte nedkjøringer, blant annet med den tragiske turen ned Everest nordvegg for ti år siden som endte med at hans turkamerat Tomas Olsson omkom i en rapellulykke.
Han har de siste årene også blitt en svært dreven alpinklatrer, og var blant annet med på vinterbestigningen av Suser gjennom Harryland ved starten av Trollveggen for noen år siden med Andy Kirkpatrick og Aleksander Gamme.

1 kommentar: