torsdag 6. april 2017

Fem norske til verdenscupen du må betale for å se live

I helgen er sesongens første verdenscup i buldring  i Meiringen med fem norske deltakere, med Hannah Midtbø som den fremste kandidaten til finaleplass hvis alt går knall.

Men i en svært kontroversiell avgjørelse fra det internasjonale sportsklatreforbundet så er det ikke lenger en åpen livesending fra konkurransen. Rettighetene er blitt solgt til et sendeselskap som tar såpass mye penger per måned, ca. 160 kroner, at det blir noen av de dyrere konkurranseidrettene å følge.

Det har skapt mye uro og underskriftsaksjoner. Som dette instagram-bildet. (saken fortsetter nedenfor)

Et innlegg delt av Björn Pohl (@bjornpohl)Uansett om konkurransen ikke kan følges live, så blir resultatet spennende. Hannah markerte seg svært sterkt i en av de to store internasjonale konkurransene med syvendeplass i CWIF, den noe kryptiske forkortelsen for den største britiske konkurransen. Den siste plassen før finaleheatet. Hannah har ofte vært i semifinale, og har ofte gjort noen av de hardeste flyttene, men ikke alltid nådd opp når det har vært svabuldre og andre mer finurlige løsninger.

Og Thilo har markert seg med sterke buldrebestigninger i Sveits opp til grad 8B+, og med noen av de sterkere buldreflashene i år - som er enda mer relevant for konkurranseformatet. Nettstedet 8A.nu skriver at Thilo faktisk topper deres liste over høyest rangering av flashbestigninger over de siste 12 månedene.

Tina Johnsen Hafsaas viser også sterk buldreform med 8A-buldring i Sveits, og Mie Kastet og Sunniva Eik Haave representerer også Norge. Lykke til i fredagens kvalikk og resten på lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar